26 / 04 / 2024

Kiev’de konut fiyatları yüzde 1,7 düştü!

Kiev’de konut fiyatları yüzde 1,7 düştü!

Ukrayna grivnasının Amerikan dolarına karşı güçlenmesi konut fiyatlarının yüzde 1.7 azalmasına neden oldu.



Ukrayna grivnasının Amerikan dolarına karşı güçlenmesi konut fiyatlarında düşüşe neden oldu. Ülkede yeni binalarda konut fiyatları yüzde 1.7 azaldı.

Ukr Haber'de yer alan habere göre; bilgi-analitik portalı “3 metrekare” baş uzmanı Viktorya Bereşçak tarafından yapılan açıklama kapsamında Ağustos ayının sonuçlarına göre, Kiev’deki yeni binalarda ortalama konut satış fiyatı yüzde 1.7 düştü ve metrekare başına 23.1 bin grivna seviyesine denk geldi.

Ekonomik bir gerçek olarak da üreticilerin yeni sezon için yapılan indirimlerle alıcının ilgisininin artmasıyla ilgili isteklerini etkiledi. Birçok inşaat firmasının 31 Ağustos’ta biten promosyon teklifleri olduğunu kaydetti.

Bereşçak’a göre bununla birlikte, sonbaharda, yeni binalarda metrekare başına ortalama satış fiyatında artış yaşanması bekleniyor.

Daire fiyatlarındaki son durum hakkında konuşan uzmanları şunları söyledi: “Metrekare birim fiyatını etkileyecek inşaat malzemelerinin, özellikle tuğla, beton, donatı gibi malzemelerde fiyat artışı bekleniyor. Bu nedenle fiyatlar yüzde 1-3 oranında artacak. Yüzde 2-5’e de ulaşabilir.” 


Geri Dön