23 / 04 / 2024

İstanbul’da konut fiyatları yüzde 9.9 düştü!

İstanbul’da konut fiyatları yüzde 9.9 düştü!

İstanbul’da konut fiyatları yüzde 9.9 düştü, 46 küresel kent içerisinde 45’inci sırada yer bulan İstanbul bir zamanlar zirvedeydi...



İngiltere merkezli gayrimenkul danışmanlık şirketi Knight Frank, dünyanın önde gelen 46 şehrindeki konut fiyatlarına ilişkin hazırladığı raporu yayımladı.

Küresel Kentler Konut Endeksi 2019 yılı ikinci çeyrek verilerine göre, son 12 ayda Kanada'nın Vancouver şehri yüzde 13.6'lık düşüşle fiyatların en çok gerilediği yerleşim yeri oldu. Sözcü gazetesinden İsmail Şahin'in haberine göre, konut fiyatlarının son bir yılda yüzde 9.9 düşüş gösterdiği mega kent İstanbul ise sondan birinci oldu. Üç aylık periyodlarla bakıldığında ise İstanbul'da yüzde 5.1 ile fiyatların en çok düştüğü şehir oldu.


İstanbul’da konut fiyatları yüzde 9.9 düştü!

Merkezi Londra'da yer alan  ve dünya çapında 417 ofisi bulunan Knight Frank'ın raporuna göre, son bir senede ev fiyatlarının yüzde 12.7 artış gösterdiği Almanya Berlin endekste ilk sırada yer aldı. Yüzde 12'lik artışla yine bir Almanya kenti olan Frankfurt listenin ikinci sırasında yer bulurken, üçüncü ise  yüzde 9.5 ile Moskova oldu.

Önceki senelere zirvede yer alan Pekin ve Şangay'da fiyat artış hızının yavaşladığı görülürken, Madrid'de yüzde yüzde 5.2, Paris'te yüzde 5, Zürih'de yüzde 4.5 artış gözlemlendi.

Brexit ve siyasi istikrarsızlığın olumsuz etkilediği Londra'da ise fiyatlar yüzde 4.9 gerilerken, New York'da da yüzde 3.7 düşüş yaşandı.

 

ABD'de 20 kentte konut fiyatları yüzde 2 arttı!


Geri Dön