20 / 04 / 2024

Kiler GYO 2017 yılına ait 6 aylık faaliyet raporunu yayınladı!

Kiler GYO 2017 yılına ait 6 aylık faaliyet raporunu yayınladı!

Kiler GYO altı aylık ara hesap dönemine ait özet finansal tablolar ve dipnotlar ile sınırlı denetim raporu, sorumluluk beyanı ve faaliyet raporunu yayınladı.



Kiler Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı 30 Haziran 2017 tarihinde sona eren altı aylık ara hesap dönemine ait özet finansal tablolar ve dipnotlar ile sınırlı denetim raporunu, sorumluluk beyanını ve 1 Ocak-30 Haziran 2017 hesap dönemine ait faaliyet raporunu yayınladı.


Açıklama:

ARA DÖNEM FİNANSAL BİLGİLERE İLİŞKİN SINIRLI DENETİM RAPORU

Kiler Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Anonim Şirketi Yönetim Kurulu' na


Giriş

Kiler Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Anonim Şirketi ("Şirket") 30 Haziran 2017 tarihli ilişikteki finansal durum tablosunun ve aynı tarihte sona eren altı aylık dönemine ait kâr veya zarar ve diğer kapsamlı gelir tablosunun, özkaynak değişim tablosunun ve nakit akış tablosu ile önemli muhasebe politikalarının özetinin ve diğer açıklayıcı dipnotlarının sınırlı denetimini yürütmüş bulunuyoruz. Şirket yönetimi, söz konusu ara dönem finansal bilgilerin Türkiye Muhasebe Standardı 34 "Ara Dönem Finansal Raporlama Standardı"na ("TMS 34") uygun olarak hazırlanmasından ve gerçeğe uygun bir biçimde sunumundan sorumludur. Sorumluluğumuz, yaptığımız sınırlı denetime dayanarak söz konusu ara dönem finansal bilgilere ilişkin bir sonuç bildirmektir.


Sınırlı Denetimin Kapsamı

Yaptığımız sınırlı denetim, Sınırlı Bağımsız Denetim Standardı ("SBDS") 2410 "Ara Dönem Finansal Bilgilerin, İşletmenin Yıllık Finansal Tablolarının Bağımsız Denetimini Yürüten Denetçi Tarafından Sınırlı Bağımsız Denetimi"ne uygun olarak yürütülmüştür. Ara dönem finansal bilgilere ilişkin sınırlı denetim, başta finans ve muhasebe konularından sorumlu kişiler olmak üzere ilgili kişilerin sorgulanması ve analitik prosedürler ile diğer sınırlı denetim prosedürlerinin uygulanmasından oluşmaktadır. Ara dönem finansal bilgilerin sınırlı denetiminin kapsamı; Bağımsız Denetim Standartlarına uygun olarak yapılan ve amacı finansal tablolar hakkında bir görüş bildirmek olan bağımsız denetimin kapsamına kıyasla önemli ölçüde dardır. Sonuç olarak ara dönem finansal bilgilerin sınırlı denetimi, denetim şirketinin, bir bağımsız denetimde belirlenebilecek tüm önemli hususlara vâkıf olabileceğine ilişkin bir güvence sağlamamaktadır. Bu sebeple, bir bağımsız denetim görüşü bildirmemekteyiz.


Sonuç

Sınırlı denetimimize göre ilişikteki ara dönem finansal bilgilerin, Kiler Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Anonim Şirketi'nin 30 Haziran 2017 tarihi itibarıyla finansal durumunun, finansal performansının ve aynı tarihte sona eren altı aylık döneme ilişkin nakit akışlarının TMS 34'e uygun olarak, tüm önemli yönleriyle gerçeğe uygun bir biçimde sunulmadığı kanaatine varmamıza sebep olacak herhangi bir husus dikkatimizi çekmemiştir.

Diğer Husus

Şirket'in 31 Aralık 2016 tarihi itibarıyla sona eren hesap dönemine ait finansal tablolarının tam kapsamlı denetimi başka bir bağımsız denetim şirketi tarafından gerçekleştirilmiş olup, söz konusu bağımsız denetim şirketi 22 Şubat 2017 tarihli denetim raporunda "şartlı görüş" bildirmiştir. Şirket'in 30 Haziran 2016 tarihi itibarıyla sona eren hesap dönemine ait finansal tablolarının sınırlı kapsamlı denetimi yine aynı bağımsız denetim şirketi tarafından gerçekleştirilmiş olup, ilgili döneme ait finansal tablolar üzerinde, söz konusu bağımsız denetim şirketi 01 Ağustos 2016 tarihli raporunda "şartlı sonuç" bildirmiştir. Bu kapsamda ilişikteki finansal tablolar TMS 8 Muhasebe Politikaları, Muhasebe Tahminlerinde Değişiklikler ve Hatalar Standardı kapsamında yeniden düzenlenerek sunulmuştur. (Not 2.7)


GÜRELİ YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK VE BAĞIMSIZ DENETİM HİZMETLERİ A.Ş.

An Independent Member of BAKER TILLY INTERNATIONAL

Metin ETKİN

Sorumlu Ortak Başdenetçi

İstanbul, 09 Ağustos 2017


Finansal tablolar için tıklayın


ARA DÖNEM FAALİYET RAPORU UYGUNLUĞUNA İLİŞKİN SINIRLI DENETİM RAPORU

Kiler Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Anonim Şirketi Yönetim Kurulu' na

Kiler Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Anonim Şirketi ("Şirket") 30 Haziran 2017 tarihi itibarıyla hazırlanan ara dönem faaliyet raporunda yer alan finansal bilgilerin, sınırlı denetimden geçmiş ara dönem finansal bilgiler ile tutarlı olup olmadığının sınırlı denetimini yapmakla görevlendirilmiş bulunuyoruz. Rapor konusu ara dönem Faaliyet Raporu, Şirket yönetiminin sorumluluğundadır. Sınırlı denetim yapan kuruluş olarak üzerimize düşen sorumluluk, ara dönem faaliyet raporunda yer alan finansal bilgilerin, sınırlı denetimden geçmiş ve 30 Haziran 2017 tarihli sınırlı denetim raporuna konu olan ara dönem finansal tablolar ve açıklayıcı notlar ile tutarlı olup olmadığına ilişkin ulaşılan sonucun açıklanmasıdır.

Sınırlı Denetimin Kapsamı

Sınırlı denetim, Sınırlı Bağımsız Denetim Standardı ("SBDS") 2410 "Ara Dönem Finansal Bilgilerin, İşletmenin Yıllık Finansal Tablolarının Bağımsız Denetimini Yürüten Denetçi Tarafından Sınırlı Bağımsız Denetimi"ne uygun olarak yürütülmüştür. Sınırlı denetimimiz, ara dönem faaliyet raporunda yer alan finansal bilgilerin sınırlı denetimden geçmiş ara dönem finansal tablolar ve açıklayıcı notlar ile tutarlı olup olmadığına ilişkin incelemeyi kapsamaktadır. Ara dönem konsolide finansal bilgilerin sınırlı denetiminin kapsamı; Bağımsız Denetim Standartlarına uygun olarak yapılan ve amacı konsolide finansal tablolar hakkında bir görüş bildirmek olan bağımsız denetimin kapsamına kıyasla önemli ölçüde dardır. Sonuç olarak ara dönem finansal bilgilerin sınırlı denetimi, denetim şirketinin, bir bağımsız denetimde belirlenebilecek tüm önemli hususlara vakıf olabileceğine ilişkin bir güvence sağlamamaktadır. Bu sebeple, bir bağımsız denetim görüşü bildirmemekteyiz.

Sonuç

Sınırlı denetimimiz sonucunda, ilişikteki ara dönem faaliyet raporunda yer alan finansal bilgilerin sınırlı denetimden geçmiş ara dönem finansal tablolar ve açıklayıcı notlarda verilen bilgiler ile, tüm önemli yönleriyle, tutarlı olmadığına dair herhangi bir hususa rastlanılmamıştır.

GÜRELİ YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK VE BAĞIMSIZ DENETİM HİZMETLERİ A.Ş.

An Independent Member of BAKER TILLY INTERNATIONAL

Metin ETKİN

Sorumlu Ortak Başdenetçi

İstanbul, 09 Ağustos 2017


Faaliyet raporu için tıklayın


SORUMLULUK BEYANI

Yönetim Kurulumuzun 09.08.2017 tarih ve 78 sayılı kararı ile kamuya açıklanması uygun bulunan,

 

a) Ortaklığın,  01.01.2017- 30.06.2017  dönemine ilişkin Sermaye Piyasası  Kurulu'nun (SPK) Seri II.14.1. sayılı  "Sermaye Piyasasında Finansal  Raporlamaya İlişkin Esaslar  Tebliği" ("Tebliğ") uyarınca Türkiye   Muhasebe Standartları/Türkiye Finansal Raporlama Standartları   ("TMS/TFRS") ve SPK tarafından belirlenen formatlarla uyumlu olarak   hazırlanan dipnotları ile birlikte finansal durum tablosu, kapsamlı   gelir tablosu, nakit akış tablosu ve özkaynak değişim tablosu ile   Faaliyet Raporu'nun ("Finansal Raporlar") tarafımızca incelendiğini, 

  

b) Ortaklıktaki  görev ve  sorumluluk alanımızda sahip olduğumuz bilgiler çerçevesinde,  finansal  tablo ve faaliyet raporu önemli konularda gerçeğe aykırı bir  açıklama  veya açıklamanın yapıldığı tarih itibariyle yanıltıcı   olması sonucunu doğurabilecek herhangi bir eksiklik içermediğini, 

 

c) Ortaklıktaki görev  ve sorumluluk alanımızda sahip olduğumuz bilgiler  çerçevesinde,  yürürlükteki finansal raporlama standartlarına göre  hazırlanmış  finansal tablolar Ortaklığın aktifleri, pasifleri, finansal  durumu ve  kar ve zararı ile ilgili gerçeği dürüst bir biçimde  yansıtmaktadır.  Faaliyet raporu işin gelişimi ve performansını  ve Ortaklığın finansal  durumunu, karşı karşıya olduğu önemli riskler  ve belirsizliklerle  birlikte dürüstçe yansıttığını, beyan ederiz.

 

Nahit Kiler 

Yönetim Kurulu Başkanı

  

Tarık Gürdil 

Genel Müdür


Geri Dön