25 / 04 / 2024

KİPTAŞ Arkatlı Evler projesi için ruhsat alınmadı iddiası!

KİPTAŞ Arkatlı Evler projesi için ruhsat alınmadı iddiası!

Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştiraki KİPTAŞ'ın bugüne kadar Pendik'te hayata geçirdiği tüm projeler için kendilerinden ruhsat aldığını bildirerek, son proje proje için de herhangi bir başvuruda bulunmadığını belirtti.



Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin, Yunus Emre Kültür ve Sanat Merkezi'nde yaptığı basın toplantısında, geçtiğimiz cumartesi günü temeli atılan ve görücüye çıkarılan İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki KİPTAŞ'ın 140 bin metrekarelik gelir getirici inşaat projesi ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun kendisine yönelik sözlerine cevap verdi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Çamçeşme Mahallesi'nde gerçekleştirilen emel atma töreninde kendisini hedef aldığını dile getiren Ahmet Cin, tek istediğinin konuyla ilgili gerçeklerin ortaya çıkması olduğunu dile getirdi.

KİPTAŞ tarafından hayata geçirilen projenin, Pendik ilçesi sınırlarında lüks standartlarda gelir elde etmek üzere hayata geçirildiğini kaydeden Ahmet Cin, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Pendik Belediyesi'ni yok sayarak teamüllere aykırı biçimde KİPTAŞ'a ruhsat verdiğini söyledi.

KİPTAŞ Arkatlı Evler projesi için ruhsat alınmadı iddiası!

İBB iştiraki KİPTAŞ'ın Pendik ilçesi sınırlarında daha önce 15 proje hayata geçirdiği ve bu projelerin ruhsatlarını Pendik Belediyesi'nden aldığını dile getiren Ahmet Cin, "İBB Mesken Müdürlüğü de Pendik sınırlarında yapılan bütün inşaatlarının ruhsatlarını belediyemizden aldı. Sayın İmamoğlu döneminde de İBB bizden 2 ruhsat aldı. Bunlar, mevzuata uygun olarak düzenlenip kendilerine verildi. Çamçeşme'deki lüks proje, sosyal konut olmadığına göre bu projenin de ruhsatını bizden almalılar, fakat almadılar. İstemediler bile. Bu Pendik'i yok saymaktır ve Pendik'in hakkını yemektir. Başkan bey rahatsız olsa da Pendik'in hakkını her ortamda arayacağız. Bu istismardır, hakka tecavüzdür." dedi.

Ahmet Cin, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun söz konusu temel atma töreninde Pendik Belediyesi tarafından kamu yararına kurulmuş olan bir derneğe tahsis edilen alanın amacına uygun biçimde kullanılmadığını iddia edip tehditvari bir üslupla kendilerini suçlamasını esefle karşıladıklarını belirtti.

KİPTAŞ Arkatlı Evler projesi için ruhsat alınmadı iddiası!

Ahmet Cin, sözlerini şu şekilde tamamladı: "KİPTAŞ, İBB, Pendik Belediyesi ve bir vakıf arasında, halkın doğrudan faydalandığı bir hizmet için iş birliği yapıldı. Başkan bu iş birliğinden rahatsız olmuş. Bu iş birliğini bir suçmuş gibi söylüyor. Bu iş de dönemimizde yapılan bütün diğer işler gibi vatandaşımızın menfaati için yapılmıştır. Ortadadır, gizlisi saklısı yoktur. Başkan beye tavsiye ediyorum, bu işbirliklerine de sahip çıksın. Suçmuş gibi göstermekten vazgeçsin. Tehditvari konuşmasıyla ilgili de çalışmaları görmek isterse kendisini davet ediyorum, gelsin, birlikte gidelim nelerin yapıldığını ve halka nasıl bir hizmet verildiğini hep beraber görelim."

- "Pendik ilçesine saygısızlık yapılmasını sineye çekemeyiz"

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun konuşmasında, kendisinin itibarına yönelik bir saldırı yapıldığını öne sürmesiyle ilgili de konuşan Ahmet Cin, sözlerine şu şekilde devam etti:

"Sayın Belediye Başkanının hem başkan hem kişi olarak itibarı yanımızda saklıdır. Ancak, söz konusu olan kişisel bir mesele değil, kişisel bir itibar meselesi hiç değildir. Sayın Başkan'ın itibarı gibi bizim de kurumumuzun da itibarı var. Saygı ve itibar isteyen öncelikle saygı gösterecek. Pendik'te 140 bin metrekare inşaat projelendireceksiniz ve biz bunu zabıta denetiminde öğreneceğiz. Saygı bunun neresinde? Pendik'i yok sayarak, Pendik'e ve belediyemize saygısızlık yapılmasını sineye çekemeyiz. Kendisini bir defa sukunete davet ediyoruz, rasyonel düşünmeye ve hareket etmeye, kibirden uzak durmaya ve hizmette adalete davet ediyoruz, kendisinden başka bir isteğimiz yoktu çünkü, bunları yapsa yeterlidir."

KİPTAŞ Arkatlı Evler projesi için ruhsat alınmadı iddiası!

Ekrem İmamoğlu'nun kendisine yönelik ithamlarıyla ilgili de konuşan Cin, Pendik'te geçmiş dönemde inşa edilen fakat hak sahiplerine teslim edilmeyen konutlar olduğunu söyledi.

Ahmet Cin sözlerini şu şekilde tamamladı: "Başkan bey dertlenecekse, 2,5 yılda, hazır teslim aldıkları halde, vatandaşa teslim edemedikleri hazır konutlarla ilgili dertlensin. AK Parti döneminde, Pendik'teki gecekondu sahiplerine verilmek üzere 432 konutun inşaatı tamamlandı. Bu konutların hak sahiplerine teslimi gerekiyor. Sayın başkanın, başkanlığının üzerinden 2,5 yıl geçti, hiçbir hak sahibine evini teslim etmediler üstelik bu konutları, kiraya vermek istediklerini biliyoruz. Teslim edin vatandaşlarımızın hakkını. Başkan bey, ilçelere eşit hizmetten bahsediyor. Hizmet yok ki neyin eşitliği olsun. Buna itiraz ediyoruz." 

KİPTAŞ Arkatlı Evler başvuruları 11 Aralık'ta başlıyor!


Geri Dön