24 / 04 / 2024

KİPTAŞ Beylikdüzü Gürpınar projesi başlıyor!

KİPTAŞ Beylikdüzü Gürpınar projesi başlıyor!

2009 yılından beri kentsel dönüşüm bekleyen Gürpınar sakinlerinin beklediği haber geldi. KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt Gürpınar dönüşüm projesi ile ilgili önemli açıklamalar yaptı.



2009 yılından beri kentsel dönüşüm bekleyen Beylikdüzü Gürpınar sakinlerinin beklediği müjdeli haber sonunda geldi. 

KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt Gürpınar dönüşüm projesi ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, "Beylikdüzü Gürpınar'da başlayacağımız kentsel dönüşüm projemiz için Beylikdüzü Belediye Başkanı Murat Çalık ve hak sahiplerimizle bir araya geldik. Beylikdüzü Belediyesi ve KİPTAŞ iş birliği ile riskli yapıları hızla tahliye edip güvenli konutların temelini atmak istiyoruz" dedi.

KİPTAŞ Beylikdüzü Gürpınar projesi başlıyor!

Gürpınar Siteler bölgesinde bulunan yapılar, eski inşaat teknikleri kullanılarak ve yönetmelikler dikkate alınmayarak inşa edilmişti. Binaların yapımında kullanılan deniz kumu da deprem riskini artırdı.   

KİPTAŞ Beylikdüzü Gürpınar projesi başlıyor!

21 Haziran 2018 tarihinde Beylikdüzü Belediyesi plan değişikliğini yürürlüğe koydu. Geçtiğimiz Ağustos ayında dönüşüm için ön çalışmalar başladı. Dönüşüm kapsamında anketler ve analizler yapıldı, halk da şeffaf şekilde bilgilendirildi.

KİPTAŞ VE Beylikdüzü Belediyesi Gürpınar'daki kentsel dönüşüm sorununu iş birliğiyle çözecek. 

KİPTAŞ Beylikdüzü Gürpınar projesi başlıyor!

İmzalar Kasım'da atıldı

Gürpınar Siteler Bölgesi 1. Etap Kentsel Dönüşüm projesinde iyi niyet protokolünün imzaları geçtiğimiz Kasım ayında atılmıştı. Aralık ayı itibariyle de Gürpınar 1. Etap Kentsel Dönüşüm Projesi çözüm ofisinde, ev sahipleri güvenli ve modern yeni konutlarına kavuşmak için ilk imzalarını attı.

KİPTAŞ Beylikdüzü Gürpınar projesi başlıyor!

Afet odaklı olarak hayata geçirilecek olan proje ile hak sahipleri modern ve depreme dayanıklı konutlara kavuşacak. 

İmzalarını atan hak sahipleri, zor bir süreç yaşadıklarına değinerek, Belediyenin desteği sayesinde bölgenin düzene gireceğini bildiklerini dile getirirken, önceki süreçlerde çok mağdur olduklarını ve bir an önce hayallerindeki evlere kavuşmak istediklerini söyledi.

Gürpınar 1. Etap Kentsel Dönüşüm Projesi'nde imzalar atılıyor!

Ceren YÖRÜK/Emlakkulisi.com


Geri Dön