19 / 04 / 2024

KİPTAŞ Genel Müdürü İsmet Yıldırım AKP Ümraniye Belediye Başkan adayı mı?

KİPTAŞ Genel Müdürü İsmet Yıldırım AKP Ümraniye Belediye Başkan adayı mı?

AK Parti 2019 Mahalli İdareler Seçimi İstanbul adaylarını henüz açıklamadı. Ancak kulislerde KİPTAŞ Genel Müdürü İsmet Yıldırım'ın AK Parti Ümraniye Belediye Başkan adayı olacağı konuşuluyor...



Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2019 Mahalli İdareler Seçimi kapsamında AK Parti'nin 14 büyükşehir, 26 il belediye başkan adayını açıkladı. 

Ankara ve İzmir’in de aralarında bulunduğu 20 ilin belediye başkan adayını yarın açıklayacak AK Parti'nin İstanbul adaylarını ne zaman açıklayacağı hala merak konusu. Yarın açıklanacak iller şu şekilde; Ankara, İzmir, Balıkesir, Trabzon, Eskişehir, Hatay, Konya, Mardin, Muğla ve Sakarya büyükşehir belediye başkan adayları, Afyonkarahisar, Bingöl, Çanakkale, Çankırı, Çorum, Karaman, Muş, Uşak, Yozgat ve Sivas belediye başkan adayları.

AK Parti tarafından henüz açıklanmayan il ve ilçelerin başına kimin getirileceği yönünde bazı iddialar var. Kulislerde konuşulan isimler arasında uzun yıllardır KİPTAŞ'ın Genel Müdürlüğü görevini yürüten İsmet Yıldırım da bulunuyor. Yıldırım'ın AK Parti'nin Ümraniye Belediye Başkan adayı olacağı konuşuluyor. Yıldırım'ın seçimleri kazanması durumunda KİPTAŞ'ın yeni genel müdürünün kim olacağı merak ediliyor. 

Peki İsmet Yıldırım kimdir?

İsmet Yıldırım 1960 yılında Ümraniye'de dünyaya geldi. Aslen Bayburt kütüğüne kayıtlı olan ancak aslen Rizeli olan İsmet Yıldırım, Yıldız Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği bölümünden 1982 yılında mezun oldu. Aile şirketinde müteahhitlik ve danışmanlık hizmetleri veren Yıldırım, İstanbul Ticaret Odası Meclis Üyeliği ve İnşaat Müteahhitleri Komitesi Başkanlığı’nın yanı sıra bir çok vakıf ve dernekte yöneticilik yaptı. 

1999 yılından bu yana KİPTAŞ Genel Müdürlüğü görevini yürüten Yıldırım, evli ve 2 çocuk babasıdır.

 

TOKİ Başkanı Ergün Turan AK Parti Fatih Belediye Başkan adayı mı?
 


Geri Dön