20 / 04 / 2024

TOKİ Başkanı Ergün Turan AK Parti Fatih Belediye Başkan adayı mı?

TOKİ Başkanı Ergün Turan AK Parti Fatih Belediye Başkan adayı mı?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın AK Parti'nin 2019 Mahalli İdareler Seçimi İstanbul adaylarını yarın açıklaması bekleniyor. Kulislerde ise TOKİ Başkanı Ergün Turan'ın Fatih Belediye Başkan adayı olarak gösterileceği konuşuluyor...



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti'nin 2019 Mahalli İdareler Seçimi adaylarını 24 Kasım Cumartesi günü İstanbul Haliç Kongre Merkezi'nde açıkladı. AK Parti'nin 14 büyükşehir, 26 il belediye başkan adayı belli oldu. 

AK Parti'nin İstanbul,  Ankara  ve  İzmir  Büyükşehir Belediye Başkan adayları henüz açıklanmadı. Ancak kulislerde bazı isimlerin kesinletiği konuşuluyor. 

Bu isimler arasında Toplu Konut İdaresi Başkanı Mehmet Ergün Turan da yer alıyor.  TOKİ  Başkanı Turan'ın AK Parti Fatih  Belediye Başkanı adayı olduğu söyleniyor. Seçimlerde Turan belediye başkanı seçilmesi durumunda, TOKİ Başkanlığını kimin yürüteceği ise bilinmiyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin 20 ilin belediye başkan adayını daha partisinin yarın  (27 Kasım 2018 Salı) yapılacak TBMM Grup Toplantısı'nda açıklayacak. 

Toplantıda, Ankara, İzmir, Balıkesir, Trabzon, Eskişehir, Hatay, Konya, Mardin, Muğla ve Sakarya büyükşehir belediye başkan adaylarının yanı sıra Afyonkarahisar, Bingöl, Çanakkale, Çankırı, Çorum, Karaman, Muş, Uşak, Yozgat ve Sivas'ın belediye başkan adaylarının açıklanacağı bildirildi. İstanbul adaylarının ne zaman açıklanacağı ise söylenmedi.

Peki Mehmet Ergün Turan kimdir?

Mehmet Ergün Tuan, Nisan 2014 tarihinden itibaren TOKİ'nin başkanlığını yapıyor. 

Mehmet Ergün Turan, 1967 yılında Bakırköy'de dünyaya geldi.  İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği bölümünden 1990 yılında mezun olan Turan,1999-2014 dönemlerinde Güngören ilçesinden İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclis Üyeliği yaptı.

Turan, 1999-2005 yılları arasında Güngören Belediyesi Teknik Başkan Yardımcılığı, İBB Meclisi İmar Komisyonu Üyeliği ve Başkanlığı, İBB Encümen Üyeliği, 2007-2009 döneminde İBB Meclisi 2. Başkan Vekilliği görevlerini yürüttü. Turan ayrıca 2009-2014 yılları arasında İBB Meclisi Grup Başkan Vekilliği yaptı. 

18 Nisan 2014 tarihinde Toplu Konut İdaresi Başkanlığı görevine atanan Ergün Turan , evli ve dört çocuk babasıdır.

 

KİPTAŞ Genel Müdürü İsmet Yıldırım AKP Ümraniye Belediye Başkan adayı mı?
 


Geri Dön