28 / 03 / 2024

KİPTAŞ Kadıköy'de dönüşüme start verdi! 

KİPTAŞ Kadıköy'de dönüşüme start verdi! 

KİPTAŞ Kadıköy ilçesinin Kozyatağı Mahallesi’ndeki Özden Apartmanı'nın dönüşümüne start verdi. İşte KİPTAŞ'ın Kadıköy'deki dönüşüm projesine ilişkin tüm detaylar...



İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehircilik Grubu şirketleri; KİPTAŞ, İstanbul İmar AŞ ve BİMTAŞ tarafından kurulan İstanbul Yenileniyor platformu çerçevesinde tek yapıların dönüşümüne start veriliyor. Konutların yenilenmesi için İstanbul Yenileniyor’a başvuruda bulunan  Kadıköy Kozyatağı Mahallesi’ndeki Özden Apartmanı’nın yerine depreme dayanıklı bir projeye imza atacak.

KİPTAŞ Kadıköy de dönüşüme start verdi!  

Kentsel dönüşüm alanında şirket tarihinde ilk defa çok aktif rol alan KİPTAŞ yeni yönetimi, hiçbir fedakarlıktan kaçınmadan can güvenliğini birinci sıraya alacak şekilde modeller geliştiriyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehircilik Grubu şirketleri KİPTAŞ, İstanbul İmar AŞ ve BİMTAŞ tarafından 5 Temmuz 2021’de hayata geçirilen İstanbul Yenileniyor platformu, açıldığı günden beri yoğun ilgiyle karşılaşıyor. 

Kullanıma açıldıktan kısa süre sonra tek yapıların da yenileme başvurularının değerlendirmeye alındığı sisteme bugüne kadar 38 ilçe ve 585 mahalleden, 470 bin 260 kişiyi kapsayan 5 bin 480 dönüşüm başvurusu yapıldı. Sistemden alınan tüm başvurular, yaklaşık olarak 4 bin 188 parsel, 12 bin 176 yapı, 117 bin 565 konut ve 10 bin 791 ticari olacak şekilde 128 bin 356 bağımsız birimi dahil ediyor. 

İşte KİPTAŞ'ın dönüşüm projeleriyle ilgili detaylar ve KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt'un konuyla ilgili o açıklamaları...


Geri Dön