17 / 04 / 2024

KİPTAŞ mağdurlarından evlerimizi geri istiyoruz protestosu!

KİPTAŞ mağdurlarından evlerimizi geri istiyoruz protestosu!

Çağlayan'da Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında konutlarını KİPTAŞ'a veren vatandaşlar konutlarını alamadıkları gerekçesiyle protesto gösterisi gerçekleştirdi.



İstanbul Çağlayan'da Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında evlerini KİPTAŞ'a veren vatandaşlar evlerini alamadıkları gerekçesiyle protesto gösterisi yaptı.

Kağıthane'de konutların yıkılan ve yapılması vadedilen yeni konutların vaktinde teslim edilmediğini bildiren bir grup vatandaş, basın açıklaması yaparak, yetkililerden yardım istedi.

Kendilerine "Hürriyet Mahallesi  Kiptaş  Mağdurları" adını veren grup üyeleri, Çağlayan Hürriyet Mahallesi'ndeki yıkılan konutlarının önünde bir araya geldi.Depreme dayanıklı ev yapılması karşılığında evlerini Kiptaş'a ve proje ortağı Nas İnşaat'a devrettiklerini dile getiren vatandaşlar, evlerinin proje için yıkıldığını, ancak inşaatın bir türlü başlamadığını söyledi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, grup adına açıklamayı okuyan Zeynep Balta, 5 yıl önce Kiptaş ve Nas İnşaat ortaklığındaki projeye güvenerek evlerini teslim ettiklerini söyledi.3 yıl içinde yenilerinin teslim edileceği vaadiyle teslim ettikleri evlerinin inşaatının hala başlamadığını belirten Balta, şöyle konuştu: "Projenin arkasında koskoca Kiptaş var, elbet bizi yarı yolda bırakmaz diye düşündük ancak yanıldık. Kiptaş ile yapılan görüşmelerden netice alamadık. Kira yardımları da 6 aydır ödenmiyor. Mahalleli olarak son derece mağdur ve zor durumdayız. Bir an önce evlerimizin teslim edilmesini talep ediyoruz. Burada en başta çözüm üreteceğiz diye gelen Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Ekrem İmamoğlu'ndan sesimizi duymasını ve bu işe el atmasını bekliyoruz. Ayrıca ilçemiz Belediye Başkanı Sayın Mevlüt Öztekin'i kendi mahallelisine sahip çıkmaya çağırıyoruz. Mahalleliyi mağdur edenler hakkında da yasal haklarımızı kullanarak hukuk yoluna da başvuracağız. Çünkü bizler dünyanın en büyük Adalet Sarayının yanı başında adalet istiyoruz, evlerimizi geri istiyoruz."Grup, açıklamanın ardından dağıldı.

 

KİPTAŞ Silivri 4. Etap 25 soruda tüm detaylarıyla!


Geri Dön