25 / 04 / 2024

Makrom mağdurlarına Cumhurbaşkanlığı'ndan yanıt!

Makrom mağdurlarına Cumhurbaşkanlığı'ndan yanıt!

17 Aralık 2015 tarihinde diğer inşaat mağdurları ile birlikte yeni bir eylem yapma kararı alan Makrom mağdurlarından Bahriye Önal'ın Cumhurbaşkanlığı'na şikayetine yanıt geldi. İşte gelen cevap...




17 Aralık 2015 tarihinde diğer inşaat mağdurları ile birlikte yeni bir eylem yapma kararı alan Makrom mağdurlarından Bahriye Önal Cumhurbaşkanlığı'na Makrom City projesi ile ilgili şikayette bulunmuştu. Makrom mağduru Bahriye Önal'ın yaptığı şikayete Cumhurbaşkanlığı'ndan yanıt geldi. 


İşte Cumhurbaşkanlığı'ndan gelen o yanıt...

Yazınıza istinaden denetim yapmak üzere Mehterçeşme mahallesi, Ulus caddesi, 1883 sokak, No:24 Esenyurt adresinde faaliyet gösteren Tara Gıda Yapı San. Tic. A.Ş. firmasında müdürlüğümüz elemanlarınca 07/12/2015 tarihinde yapılan denetimde firma yetkilisi; adı geçen projeyi projeyi Makrom firmasından devraldıklarını (şartlı olarak) belediye ile olan ruhsat sorunlarının çözülmesinden sonra, daireyi almak istiyorlarsa fark ödeyerek daire sahibi olunabileceği ya da ayrılmak isteyenlerin Makrom firmasına ödediği ana parayı geri alarak projeden ayrılabileceğini mağdurlara toplantılarda belirttiklerini beyan etmektedir. 



Makrom mağdurlarına Cumhurbaşkanlığı ndan yanıt!





Mağdur Bahriye Önal'ın Cumhurbaşkanlığı'na şikayetini takiben Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'ndan görevlendirilmiş müfettişler yaptığı soruşturma neticesinde Makrom City projesini devralan Tara Yapı Gıda ile bir görüşme gerçekleştirmişti.


Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'ndan görevlendirilmiş müfettişlerin yaptığı soruşturma neticesinde Makrom City projesini devralan Tara Yapı Gıda ile yapılan görüşmenin tutanağı:


Makrom mağdurlarına Cumhurbaşkanlığı ndan yanıt!



Toplam 404 konuttan meydana gelen Makrom City projesi iki blok halinde tasarlandı. Blokların 14 katlı olarak yükselmesi planlanan projede 1 oda 1 salon, 2 oda 1 salon ve 4 oda 1 salon konutlar yer alıyor. Yapımına Aralık 2012'de başlanan ve 1.850 metrekare alan üzerinde yükselen Esenyurt Makromcity'nin inşaatı yüzde 30 oranında tamamlanmıştı.



Ceren YÖRÜK/Emlakkulisi.com





Geri Dön