25 / 04 / 2024

Makrom mağdurlarından Cumhurbaşkanı Erdoğan'a mektup!

Makrom mağdurlarından Cumhurbaşkanı Erdoğan'a mektup!

Makrom mağdurları Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la görüşebilmek için 19 Nisan Pazar günü Levent-Hisarüstü metro hattı açılışına gitti. Mağdurlar yazdıkları mektupları İstanbul Valisi Vasip Şahin aracılığı ile Cumhurbaşkanı Erdoğan'a iletti.




7 Mart 2015 tarihinde Taksim'de gerçekleştirilen inşaat mağdurları eylemine katılan Makrom mağdurları 27 Mart Cuma günü Makromtek projesinin arsa sahibi Ahmet Kayıkçı ve Mustafa Kayıkçı, Makrom Yapı İcra Kurulu Başkanı Lütfü Bakırcı, Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu ve Petek Dinçöz hakkında Büyükçekmece Adliyesi'nde suç duyurusunda bulunmuştu.


Parasını ödedikleri evlere kavuşamayan Makrom mağdurları Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la görüşebilmek için 19 Nisan Pazar günü Levent-Hisarüstü metro hattı açılışına gitti. 


Makrom mağdurları Etiler'deki açılışta Cumhurbaşkanı Erdoğan'la konuşma fırsatı buldu, dolandırıldıklarını ve mağdur olduklarını söyleyen vatandaşlar iletişim numaralarını ve yazdıkları mektupları İstanbul Valisi Vasip Şahin aracılığı ile Cumhurbaşkanı Erdoğan'a iletti. 


Yaşadıkları mağduriyeti yazdıkları mektupla anlatan Makrom Yapı mağdurları aldıkları evler teslim edilene kadar davalarının peşlerinde olacaklarını belirtti. 



İşte Makrom Yapı mağdurlarının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yazdığı o mektup:


Biz yüzlerce aile İstanbul ili Esenyurt ilçesinden 2012 yılında Makrom Yapı firmasının Makromtek projesinden maketten daire satın aldık. Daireler %88 oranında bitti, tapu vereceğiz diye bazılarımız tapu parasını da ödedik. Esenyurt Belediye Başkanı firmanın 40.yıl konuşmasında 2012 yılında ben bu firmanın garantörüyüm açıklamasını yaptı ve insanlara güven telkin etti. Firmanın reklam yüzü Petek Dinçöz'dür. Firma 2. ay önce bütün haklarından 8 milyon çek karşılığında aralarında protokol yaparak feragat ederek her şeyi toprak sahibine mahkeme kararıyla devretmiştir. Bu işlemi yapan firma ortaklarının kardeşi Genel Müdür ve her konuda imza yetkisi olan Muhammed Lütfü Bakırcı. Muhammet Lütfü Bakırcı ortada yok. Firma sahibi Emine Turgut Bakırcı protokolün bozulması için mahkemeye dava açtı. Bozulması zor gözüküyor. Toprak sahipleri Ahmet ve Adem Kayıkçı bizi ilgilendirmez siz hakkınızı Makrom Yapı'dan talep edin diyor. Firmanın kasasında ve üstünde hiçbir şey yok. Anlayacağınız bir taraf paralarımıza bir taraf dairelerimize oldu bitti yaparak el koymuştur. Bunlar her şeyi mahkeme yoluyla da kılıfına uydurmuştur. Elimizde sadece ödendi dekontları ve adi sözleşmeler vardır. Sözleşmeler noter onaylı değildir. Hukuksal açıdan davalar açıldı yalnız işimiz çok zor gözüküyor hakim inşaatı durdurma kararını ve çeklere karsı tedbir konulması taleplerini reddediyor. Bu talepleri Makrom firması yapıyor. Hukuken her kanalın kapatıldığı insanların bilerek mağdur edildiği görülmektedir. Bu mağduriyetlere belediye, arsa sahipleri, Makrom firması yetkilileri ve hukuk düzeyindeki insanlar sebep olmuştur. Bu yüzlerce ailenin mağduriyetinin giderilmesi konusunda yardımlarınızı talep ediyoruz.



Ceren YÖRÜK/Emlakkulisi.com




Geri Dön