28 / 03 / 2024

KİPTAŞ Silivri 4. Etap başvuruları 5 gün sonra sona eriyor!

KİPTAŞ Silivri 4. Etap başvuruları 5 gün sonra sona eriyor!

Dar ve orta gelirli aileleri ev sahibi yapacak olan KİPTAŞ Silivri 4. Etap başvuruları 5 gün sonra sona eriyor...



İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun, KİPTAŞ Silivri 3. Etap Kura Çekiliş Töreni’nde, müjdelediği KİPTAŞ Silivri 4. Etap konutları için başvurular 1 Haziran 2020 tarihi itibariyle kabul edilmeye başlandı.

Son başvuru tarihinin 21 Haziran 2020 olarak belirlendiği KİPTAŞ Silivri 4. Etap projesi Türkiye’deki asgari ücret sınırını dikkate alınarak tasarlandı.

En asgari seviyede gelire sahip olan vatandaşların da konut sahibi olabileceği KİPTAŞ Silivri 4. Etap yeni nesil belediyeciliğin örnek projeleri arasında yer alacak.

KİPTAŞ Silivri 4. Etap projesinde yer alan konutlar 120 ay vade  sağlanıyor. Sabit taksit imkanı sağlanan KİPTAŞ Silivri 4. Etap projesi 7 katlı 32 blok şeklinde yükseliyor.

Modern mimari ve çevre standardıyla hayata geçirilecek olan olan KİPTAŞ Silivri 4. Etap'ta ev sahibi olmayan vatandaşlar öncelikli tutulacak.  Projede toplam 1396 adet konut bulunacak.

KİPTAŞ Silivri 4. Etap projesinde 474 adet 2+1 açık mutfak, 702 adet 2+1 kapalı mutfak, 220 adet 3+1 kapalı mutfak konut bulunuyor. 

Konutların yanı sıra cadde dükkanlarının da yer aldığı projede en düşük fiyat 228 bin TL olarak belirlendi.

46 bin TL peşinat ve 2 bin 200 TL taksitlerle konut sahibi olunabilen KİPTAŞ Silivri 4. Etap projesi için başvurular online olarak silivri4.kiptas.com.tr adresi üzerinden de kabul ediliyor.

KİPTAŞ Silivri 4. Etap örnek ödeme planı şu şekilde:

KİPTAŞ Silivri 4. Etap başvuruları 5 gün sonra sona eriyor!

KİPTAŞ Silivri 4. Etap projesine nasıl başvuru yapılacak?

KİPTAŞ Silivri 4. Etap projesi için ön müracaat tutarı Garanti Bankası'nın tüm şubelerinden (masrafsız) KİPTAŞ hesabına yatırıldıktan sonra, KİPTAŞ Genel Müdürlüğü Tanıtım ve Pazarlama Müdürlüğü'ne ön kayıt müracaatı gerçekleştirilecek. KİPTAŞ Silivri 4. Etap projesi için ayrıca internet üzerinden de başvurular alınacak. 

KİPTAŞ Silivri 4. Etap başvuru şartları 2020


-Başvuru sahibinin T.C. vatandaşı ve reşit olması, kendisi veya eşine ait tapuda kayıtlı, kat irtifaklı ya da kat mülkiyetli bağımsız bölümün olmaması (tarla, bağ, bahçe, işyeri ile başvuru sahibi ve eşinin hisseli olarak sahip olduğu gayrimenkuller hariç) şartı ile başvuru yapılabilir. Ayrıca hak sahibi olacak kişinin veya eşinin daha önce KİPTAŞ’tan konut satın almamış olması gerekmektedir. 

-18 yaşını tamamlamış bireylerin, aileleriyle birlikte yaşaması durumunda kendi adına tapuda kayıtlı kat irtifaklı, kat mülkiyetli bağımsız bölümün olmaması (tarla, bağ, bahçe, işyeri ile hisseli olarak sahip olduğu gayrimenkuller hariç) şartı ile başvuru yapabilecektir.

-Başvuru sahibininmüracaat tarihi itibariyle İstanbul il sınırları içerisinde en az 1 yıldır ikamet ediyor olması gerekmektedir.

-Hak sahipliği kurası sonucunda aynı yerde ikamet eden bir ailede birden fazla kişiye hak sahipliği çıkması halinde aile fertlerinden sadece bir kişi ile Gayrimenkul Satış Vaadi Sözleşmesi imzalanacaktır. Bu durumda hangi aile ferdinin hak sahibi olacağı kişilerin uzlaşmasına bırakılacak olup uzlaşma sağlanmaması halinde aile bireyleri arasında kura çekilecektir.

-Şehit aileleri, harp ve vazife malulleri ile dul ve yetimler için 2+1 kapalı mutfaktan oluşan 50 konut ayrılmış olup, bunlar için başvurular ayrı kabul edilecektir. Başvuruların konut sayısından daha fazla olması halinde asil hak sahipliği ve her konut için uygun miktarda yedek üye hak sahipliği de noter huzurunda yapılacak kura ile belirlenecektir.

-En az yüzde 40 engelli vatandaşlar için 2+1 kapalı mutfaktan oluşan 50 konut ayrılmış olup, bunlar için başvurular ayrı kabul edilecektir. Başvuruların konut sayısından daha fazla olması halinde asil hak sahipliği ve her konut için uygun miktarda yedek üye hak sahipliği de noter huzurunda yapılacak kura ile belirlenecektir.

-Kamu ve özel sağlık kurum ve kuruluşlarında sigortalı olarak çalıştığını belgeleyen tüm sağlık personeli için (temizlik görevlisi, memur, ambulans şoförü, hasta bakıcı, hemşire, doktor vb.) 2+1 kapalı mutfaktan oluşan 50 konut ayrılmış olup, bunlar için başvurular ayrı kabul edilecektir. Başvuruların konut sayısından daha fazla olması halinde asil hak sahipliği ve her konut için uygun miktarda yedek üye hak sahipliği de noter huzurunda yapılacak kura ile belirlenecektir.
 

KİPTAŞ Silivri 4. Etap nerede?

KİPTAŞ Silivri 4. Etap başvuruları 5 gün sonra sona eriyor!
 

Web: http://silivri4.kiptas.istanbul/
 

KİPTAŞ Silivri 4. Etap 25 soruda tüm detaylarıyla!


Geri Dön