19 / 04 / 2024

KİPTAŞ Silivri projesi başlıyor!

KİPTAŞ Silivri projesi başlıyor!

KİPTAŞ'ın Silivri Pirimehmetpaşa Mahallesi'nde dar gelirli vatandaşlar için yapmayı planladığı "sosyal konut projesine" ilişkin imar değişikliğini onayladı. 2 bin konutluk proje için düğmeye basıldı. 



İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisi'nde, KİPTAŞ'ın Silivri Pirmehmetpaşa Mahallesi'nde dar gelirli vatandaşlar için yapmayı planladığı "sosyal konut projesine" ilişkin imar değişikliği oy çokluğuyla kabul edildi. İmar planları Saraçhane'deki meclis toplantısında görüşüldü. 


Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, KİPTAŞ Silivri projesindeki, "Her bir bağımsız için 2 otopark yeri ayrılacak" yerine "Otopark ihtiyacının parsel bünyesinde karşılanacağı"na yönelik imar değişikliği tartışmaya neden oldu. CHP Meclis üyeleri, düzenlemeye ret oyu verdi.


KİPTAŞ Silivri projesi başlıyor

AK Partili Silivri Meclis Üyesi Rıfat Kutlu KİPTAŞ'ın, Pirimehmetpaşa Mahallesi'nde 173 dönümlük arsaya dar gelirli vatandaşlar için sosyal konut yapacağını söyledi.


Kutlu, Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar'ın bu yerle ilgili basında bir algı operasyonu içerisine girerek, yapılacak sosyal konutların çok yüksek olacağı kampanyasına giriştiğini söyledi. Başkan Kutlu, "Oysa aynı belediye başkanı, aynı bölgede hem de KİPTAŞ'ın sosyal konut yapacağı yerin 600 metre ilerisinde bulunan başka bir yerle ilgili geçmiş katlı 5 rezidans yapılmasıyla ilgili ilçe belediye meclisinden izin çıkarmış birisidir." açıklamasında bulundu. 


Silivri'de konut ihtiyacı var

Silivri'de çok ciddi konut ihtiyacı olduğunu ifade eden Kutlu, özellikle dar gelirli vatandaşların bu ihtiyacının karşılanmasının amaçlandığını söyledi. Kutlu,"KİPTAŞ'ın teklifiyle iki ay önce o bölgede bir imar düzenlenmesi yapıldı. 12 kat çıktı ama uygulama projesi, yani KİPTAŞ tarafından o bölgede yapılacak binaların kat sayısı ya 6 ya da 8 kat olarak planlanacak. Büyükşehir Belediyesi'nden 12 kat için imar izni olmasına rağmen özellikle Sayın Cumhurbaşkanımızın telkinleri nedeniyle o bölgede 6 veya 8 kat şeklinde dar gelirli vatandaşlara konut yapılacak." şeklinde konuştu.


Kutlu, KİPTAŞ Silivri projesinin 2 bin konuttan oluştuğunu ve içinde sosyal donatı alanlarının olduğunu da söyledi. Kutlu,  "Okul, cami, sağlık tesisi gibi sosyal donatı merkezleri olacak. Yine aynı bölgede  TOKİ  tarafından 6 katlı olarak yaklaşık 2 bin civarında konut yapılacak. Silivri Belediye Başkanı bu projeye de karşı çıkıyor. Oysa aynı belediye başkanı ortalama 8 katlı ve her biri ortalama 800 bin TL arasında satmayı planladığı kendi yerleri var. CHP’nin itirazları anlamsız. Şu anda proje etüt çalışmaları yapılıyor. Dar gelirli vatandaşlarımı uygun fiyatlarla konut sahibi olacaklar." dedi. 


Rıdvan Kutlu, KİPTAŞ'ın yıllardır dar gelirli vatandaşlar için sosyal amaçlı konutlar yaptığını, İBB'nin geçen imar değişikliğiyle Silivri Pirimehmetpaşa Mahallesi'ndeki projenin önünde engel kalmadığını söyleyerek, yakında başlanması beklenen projenin hayata geçirilmesinde katkısı olanlara teşekkür etti. 


Geri Dön