29 / 03 / 2024

KİPTAŞ Tuzla Meydan Evler projesinin temeli yarın atılıyor!

KİPTAŞ Tuzla Meydan Evler projesinin temeli yarın atılıyor!

İBB, bir sosyal konut projesini daha hayata geçiriyor. İBB iştiraki KİPTAŞ’ın yeni dönemdeki 3'üncü sosyal konut projesinin temeli, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun katılımıyla yarın Tuzla'da atılıyor. Projenin başvuru detayları belli oldu.



İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştiraki KİPTAŞ, Anadolu Yakası'nda yeni bir sosyal konut projesi hayata geçiriyor. İBB'nin resmi sitesinde yer alan habere göre; yeni projenin temeli yarın Tuzla’da gerçekleştirilecek programla atılacak. Temel atma törenine İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun katılacak. Temel atma töreni saat 11’de yapılacak.

İBB, 149 konut ve 9 ticari birimden meydana gelen “KİPTAŞ Tuzla Meydan Evler” projesi ile bir ilki hayata geçirecek. İlk defa bir sosyal konut projesinde tercih edilecek olan “Gri Su Geri Kazanım” sistemiyle hem bu konutlarda yaşayanlar hem de İstanbul kazanan olacak. Çevre dostu sosyal konut projesindeki sistemle beraber konutlarda kullanılan nitelikli atık sular arıtılacak ve yeniden klozetlerin rezervuarlarında ve bahçe sulamalarında kullanıma sunulacak.

KİPTAŞ Tuzla Meydan Evler projesinin temeli yarın atılıyor!

BAŞVURU SÜRECİ VE BAŞVURU ŞARTLARI

Projenin bütün ayrıntıları yarın temel atma töreninde duyurulacak ve ön talepler alınacak. Projeye başvuru yapmak için başvuru sahibinin T.C vatandaşı ve 18 yaşını geçmiş olması, kendisi veya eşine ait tapuda kayıtlı, kat irtifaklı veya kat mülkiyetli bağımsız bölümün bulunmaması, en az son bir senedir İstanbul’da ikamet etmesi ve daha önce KİPTAŞ’tan ev satın almamış olması koşulları yer alıyor. Ayrıcalıklı gruplarda; şehit aileleri, harp ve vazife malulleri ile dul ve yetimleri, en az yüzde 40 oranında engelli vatandaşlar ve sağlık çalışanları için bu koşul aranmayacak.

Projeye başvurular, 31 Mayıs ve 14 Haziran saat 17.00 tarihleri arasında online ortamda gerçekleştirilecek. Katılım bedeli ödemeleri, yine internet aracılığıyla kredi kartı veya havale/EFT ile yapılacak.

KİPTAŞ Tuzla Meydan Evler projesinin temeli yarın atılıyor!

SAĞLIK ÇALIŞANLARINA AYRICALIK

Yeni dönemde temeli atılan Silivri 4. Etap ve KİPTAŞ İzmit Çınar Evler sosyal konut projelerinde de uygulandığı gibi Kovid-19 pandemisi sürecinde yoğun emek harcayan, gece gündüz demeden görevlerini yerine getiren sağlık çalışanları yine unutulmadı ve ayrıcalıklı grup kategorisine dahil edildi. 

KİPTAŞ Tuzla Meydan Evler Projesi geliyor!


Geri Dön