26 / 04 / 2024

KİPTAŞ'tan Hadımköy ve Pendik'e memur konutları geliyor!

KİPTAŞ'tan Hadımköy ve Pendik'e memur konutları geliyor!

İstanbul genelinde 75 bin konut hayata geçiren KİPTAŞ Hadımköy ve Pendik'te memurlara özel konut inşa edecek...




İstanbul genelinde 75 bin konut hayata geçiren KİPTAŞ yeni projeleri için kolları sıvadı. "Güçlü Türkiye için biz de varız" sloganıyla satışı devam eden projelerinde yeni bir kampanyaya başlayan KİPTAŞ, kampanya detaylarını bugün düzenlediği toplantıyla duyurdu. Vaditepe Bahçeşehir ve Venezia projelerinde yer alan son 650 konut için kampanya düzenleyen KİPTAŞ; 60 ay vade farksız taksit, 120 ay 0,5 vade oranıyla taksit, 240 ay 0,79 vade oranıyla taksit ve peşinde yüzde 20 indirim imkanı sunuyor.


Hadımköy ve Pendik'e memur konutları geliyor

İnşaat sektörünün Türkiye'nin sacayaklarından biri olduğunu söyleyen KİPTAŞ Genel Müdürü İsmet Yıldırım Çatalca'da hayata geçirdikleri 2 bin 200 konutu 10 günde sattıklarını dile getirdi. KİPTAŞ'ın sosyal konutlara hız kesmeden devam edeceğini söyleyen Yıldırım Hadımköy ve Pendik'te memurlara özel konut projesi hayata geçireceklerini ve bu konutları avantajlı fiyatlarla satışa sunacaklarını belirtti. Projelerle ilgili detaylar önümüzdeki dönem netleşecek.


Süleymaniye Kentsel Yenileme Projesi son aşamada

İstanbul'daki kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında da açıklama yapan İsmet Yıldırım, Süleymaniye Kentsel Yenileme Projesi'ndeki çalışmalarda sona gelindiğini söyledi. Yıldırım yaptığı açıklamada; "İstanbul'un yeni konutlardan ziyade dönüşüm konutlarına ihtiyacı var, biz bir iki ay içerisinde İstanbul'un en büyük dönüşüm projesini hayata geçireceğiz. Bin 100 dönüm alanın dönüşeceği Süleymaniye Kentsel Yenileme Projesi İstanbul'un en önemli projesi olacak. Projede eski Osmanlı-Türk Mahalleleri, butik otel ve dükkanlar da yer alacak." dedi.



Ceren YÖRÜK/Emlakkulisi.com




Haber Yeni Şafak Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...



Uzun vade ve düşük vade oranı ile başlatılan konut seferberliği kampanyasına KİPTAŞ'ta 2 projesiyle dahil oldu. KİPTAŞ Genel Müdürü İsmet Yıldırım, 20 yıl vadeli konut sahibi olma kampanyasına Vaditepe Bahçeşehir ve Venezia Mega projeleriyle katıldıklarını belirterek, “Fiyatlar 3+1'lerde 556 bin 760 liradan başlıyor. Evi satın alan kişi 240 ay vadede aylık 4 bin 173 lira ödeme yapıyor. Bu evin aylık kirası en az 2 bin lira, üstünü tamamlayarak rahat ödeme modeliyle ev sahibi olabilir. 60 ay sıfır faiz ve peşin ödemede de yüzde 20 indirim uyguluyoruz” dedi.


DONATI ALANI FAZLA

Vaditepe projesi, 2+1'den 5+2'ye farklı konut tiplerinden oluşuyor. 3+1 ve 4+1 dairelerde satışlar devam ediyor. Proje etrafında 41 derslikli 1300 kapasiteli ilkokul, 41 derslikli 1.300 öğrenci kapasiteli ortaokul, 72 derslikli 2160 öğrenci kapasiteli lise ve 3 caminin yanı sıra kapalı yüzme havuzu, fitness center, sauna, Türk Hamamı, açık spor alanları, yürüyüş yolları, çocuk oyun parkları ve geniş yeşil alanlar yer alıyor. Venezia Mega projesi ise Gaziosmanpaşa'da yer alıyor. 82 bin metrekarelik arazi üzerine kurulu olan proje, 2000 özel konutun bulunduğu, 200 mağazalı açık hava alışveriş merkezi ve 25 bin metrekarelik alana sahip modern ofis etaplarından oluşuyor.


Memur konutları yapacak

Esenler'de İstanbul'un en büyük dönüşüm projesini yapacaklarını, Süleymaniye'de ise 3 mahallede çalışma yürüttüklerini belirten Yıldırım. “Memurlara özel projeler de tasarladık. Memur ve sosyal konutlar yapacağız. Memur konutları, Hadımköy ve Pendik bölgesinde olacak. Fikirtepe'deki kentsel dönüşüm projelerine de martta başlayacağız” bilgisini verdi.




Yeni Şafak



Haber Vatan'da şu şekilde yer aldı


İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştiraki Kiptaş, gayrimenkul sektöründe 1 Şubat’tan itibaren süren 240 ay vadeli konut edindirme kampanyasına ‘Güçlü Türkiye İçin’ adını verdiği kampanyasıyla dahil oldu. 20 yıl vadeli konut satışını başlatan Kiptaş, 60 aya vade farksız, 120 aya yüzde 0.45, 240 aya yüzde 0.79 vade farkıyla konut kredisi imkanın yanı sıra peşin alımlarda yüzde 20 indirim avantajı sunuyor. Kiptaş’ın teslime hazır durumda bulunan Vaditepe’deki 550 ve Venezia Mega’daki 98 dairesi olmak üzere yaklaşık 650 konutun yer alacağı kampanyada tarih sınırlaması bulunmuyor. Konutlar bitene kadar kampanya sürecek. Kampanya kapsamında 500 ile 550 milyon lira arasında ciro hedefleniyor.


Geniş daireler var

Kiptaş Genel Müdürü İsmet Yıldırım, Türkiye’de ilk defa tüketicinin bu kadar esnek ödeme modeliyle konut sahibi olacağını vurgulayarak, “Kiptaş olarak ‘Güçlü Türkiye’ için tüm imkanlarımızı seferber ediyoruz. Bu amaçla düzenlenen kampanya ile konut alıcılarına 240 ay vade avantajının yanı sıra peşin alımlarda yüzde 20 indirim de sağlıyoruz. Daha önce peşinat ve yüksek vade farkı nedeniyle konut sahibi olamayan vatandaşlar bu kampanya ile kolaylıkla ev sahibi olabilecek. İlk defa  peşin alımlarda yüzde 20 indirim imkanı getirdik. Böylece vatandaş 600 bin liralık daireyi 480 bin liraya alıp oturabilecek” diye konuştu.


Bahçeşehir’de 2+1’den 5+2’ye kadar konut seçeneklerinin yer aldığı Vaditepe’de 3+1 ve 4+1 dairelerde satışlar devam ediyor. Projede en düşük daire fiyatı 555 bin 254 lira olurken en yüksek daire fiyatı 807 bin 415 lira olarak belirlendi. Buna göre 60 ayda taksitler 7 bin 472 lira ile 9 bin 389 lira, 120 ayda 4 bin 843 lira ile 6 bin 86 lira, 240 ayda da 4 bin 173 lria ile 5 bin 244 lira arasında olacak.


Venezia Mega’da da 1+1’den 4+1’e kadar daire seçenekleri yer alırken, konutların büyüklükleri 60 metrekare ile 240 metrekare arasında değişiklik gösteriyor. Bu projede daire fiyatları 562 bin 245 lira ile 2.1 milyon lira arasında değişiyor.


Memurlara konut yapacak

İSMET Yıldırım, sosyal konuta ihtiyacın çok fazla olduğunu ancak İstanbul’da çok ciddi arsa problemi bulunduğunu ifade ederek, “Şu anda bir çalışmamız var. O çalışmaya dayanarak ucuz arsa temini yapma imkanımız var. Birkaç yerden aldık. Bunun yüzde 80’i sosyal konut olacak. Bir de memur konutları yapacağız. Bahçeşehir, Hadımköy, Pendik tarafında konut yapacağız” dedi.


Süleymaniye dönüşecek

Kentsel dönüşüm projelerine de değinen  Kiptaş  Genel Müdürü İsmet Yıldırım, İstanbul’un en büyük dönüşüm projesi olacak Esenler projesini 1-2 ay içinde tanıtacaklarını, İstanbul’un deprem riskinden dolayı bu projeye ciddi ihtiyacı olduğunu söyledi. Bu yıl Süleymaniye Yenileme Alanı projesini de hayata geçireceklerini söyleyen Yıldırım, projeye ilişkin şu bilgileri verdi: “8-9 yıldır çalışıyoruz. Son safhalara geldik. Projelerimiz bitti. Mülkiyet durumları hemen hemen tamamlandı.


100 dönüm arazi üzerinde çalışıyoruz. Eski Osmanlı Türk mahallesi yeniden bugünkü şekliyle ortaya çıkacak.” Kiptaş, Fikirtepe’de finansal sorun yaşayan 2 firmanın 4 adasında protokol imzalayarak, geçtiğimiz günlerde bölgeye adım atmıştı. Fikirtepe’de çalışmalarının sürdüğünü ifade eden Yıldırım, Mart ayında projelere başlayacaklarını söyledi.


Vatan 


Geri Dön