19 / 04 / 2024

Kira geliri elde edenler için beyan dönemi başladı!

Kira geliri elde edenler için beyan dönemi başladı!

Mesken ve işyeri kira geliri elde eden mükelleflerin Gayrimenkul Sermaye İradı beyan dönemi 1 Mart 2014’te başlayıp 25 Mart 2014 akşamı sona eriyor. 2013 yılı içinde kira geliri elde eden mükelleflerin bu süreler içinde beyannamelerini vermeleri gerekiyor




Mesken ve işyeri kira geliri elde eden mükelleflerin Gayrimenkul Sermaye İradı beyan dönemi 1 Mart 2014’te başlayıp 25 Mart 2014 akşamı sona eriyor. 2013 yılı içinde kira geliri elde eden mükelleflerin bu süreler içinde beyannamelerini vermeleri gerekmektedir.


“Kira Beyannamenizi Biz Hazırladık Siz Onaylayın”

 

‘Kira Beyannamenizi Biz Hazırladık Siz Onaylayın’ temasıyla Başkanlığımız bu sene de kira beyannamelerinizi “Önceden Hazırlanmış Kira Beyanname Sisteminde” hazırlayarak onayınıza sunuyor.

 

Önceden Hazırlanmış Kira Beyanname Sistemi

 

Başkanlığımız; Mart 2012 tarihi itibariyle hayata geçirmiş olduğu “Önceden Hazırlanmış Kira Beyanname Sistemi” ile gelişen bilgi işlem teknolojilerinden yararlanarak, vergi beyannamelerinin mükellefler tarafından kolay, hızlı, ekonomik ve güvenilir bir şekilde idareye intikalini sağlamak, vergi beyannamelerinin doldurulması sırasındaki hataları asgariye indirerek mükellef mağduriyetini önlemek ve vergiye gönüllü uyumu artırmak amacıyla banka, tapu ve sigorta şirketleri gibi üçüncü taraflardan alınan bilgiler doğrultusunda, sadece kira geliri elde edenlerin beyannamelerini kısmen veya tamamen beyan döneminden önce doldurarak mükelleflerin onayına sunmaktadır. 

 

Sistemin Kullanıcıya Sağladığı Avantajlar

 

Kira beyannamesi verenlere sağladığı avantajlar nedeniyle büyük ilgi gören Sistem sayesinde kira geliri elde edenler gelirlerini beyan ederken;

- Vergi dairelerine gitmeden,

- Karmaşık vergi hesaplamaları ile uğraşmadan,

- Uzman yardımı almadan,

- Masrafsız bir şekilde,  

- İnternet erişimi olan her ortamdan rahatlıkla ulaşabilecekleri,  

- 7/24 kullanımı kolay bir hizmet almaktadırlar.

 


Kira geliri elde edenler için beyan dönemi başladı!



Başkanlığımız; bu Sistemle kira geliri elde edenlerin Tapu, MERNİS (Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi), banka, PTT, inşaat ve sigorta şirketleri, TOKİ, elektrik, su ve doğalgaz şirketleri gibi kurumlardan alınan bilgileri gelişmiş bilgisayar programlarıyla analiz ederek kira geliri elde eden ve beyanname vermesi gerekenleri kolaylıkla tespit edebilmektedir. Kira geliri elde etmesine rağmen beyanname vermeyen veya eksik-hatalı beyanda bulunan kişilerden vergi ile birlikte vergi cezası ve faizi de alınmaktadır. Risk almaya değmez!

 

Kira Beyan Dönemi Ne Zaman Başlıyor?

 

2013 yılı içerisinde elde ettiğiniz kira gelirlerinizi 1-25 Mart 2014 tarihleri arasında beyan etmelisiniz.

 

Kira Beyannamenizi Nereden Verebilirsiniz?

 

Kira geliri elde edenler beyannamelerini; Gelir İdaresi Başkanlığı’nın (www.gib.gov.tr) internet adresinden “Önceden Hazırlanmış Kira Beyanname Sistemi” ne ulaşarak gerekli kontrolleri yaptıktan sonra internet üzerinden hızlı, kolay ve güvenilir bir şekilde onaylayıp verebilirler.



Gelir İdaresi Başkanlığı


Geri Dön