26 / 04 / 2024

Kiracılar yandı! İşte kiralara yapılacak zam oranları

Kiracılar yandı! İşte kiralara yapılacak zam oranları

Ağustos ayı enflasyon rakamlarının açıklanması ile birlikte gözler kira artışlarına çevrildi. Peki enflasyon almış başını giderken kiracıların ev sahiplerine ödeyecekleri miktar ne kadar arttı? İşte kira zam oranları ve kira zammı hesaplama yöntemi...



Eylül kira artışında tavan oran geçerli olacak. Nasıl mı? Ağustos ayı enflasyon rakamlarının açıklanması ile birlikte gözler kira artışlarına çevrildi.


Kira artışları normalde 12 aylık ortama TÜFE değişimine göre belirlenirken bu oran Ağustos ayı için yüzde 54.69 oldu. Ancak alınan son kararla bu rakam yeni sözleşmelerde üst sınır % 25 olarak sabitlenmişti. Bu yüzden her zaman yapılan 12 alyık artış ortalaması değil son kararın doğrultusunda kira artışları '25 tavan sınır uygulanacak.

Enflasyon rakamları açıklandı, kiracıların ağzı yüreğindeTemmuz enflasyonun rakamlarının açıklanması ile birlikte Ağustos ayı kira zamları da belirlenmiş oldu. Kira artış hesaplamaları Tüketici Fiyat Endeksi'nin yani TÜFE'nin 12 aylık ortalaması alınarak belirlenir. Bu oran Ağustos ayı için kira artış oranını % 54.69 olarak eriyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön