26 / 04 / 2024

Kiracılara müjdeli haber! O parayı artık ev sahipleri ödeyecek

Kiracılara müjdeli haber! O parayı artık ev sahipleri ödeyecek

Yargıtay, üst kattan su sızması gerekçesiyle oluşacak maddi zararın, daire sahibi tarafından yaptırılması gerektiğine hükmederek emsal niteliği taşıyan bir karara imza attı.



Son dönemde kiralara gelen üst üste fahiş zamlarla birlikte kiracıların beli büküldü.

Devlet fahiş kira ücreti sorununa çözüm ararken, maksimum zam oranını yüzde 25 olarak belirledi.

Buna göre mevcut sözleşmesi devam eden kiracılara yüzde 25'in üzerinde zam yapılamayacak.

İstanbul'da kira ortalaması 6 bin TL bandında seyrederken, kiracıların yüzünü bir nebze de güldürecek bir gelişme yaşandı.

Bir üst katındaki daireden sızan su sebebiyle dairesi zarar gören bir vatandaş, Sulh Hukuk Mahkemesi'ne giderek şikayette bulundu.

Kiracılara müjdeli haber! O parayı artık ev sahipleri ödeyecek

Şahıs, komşusunun dairesi yer alan banyo ve mutfaktan su sızdığı gerekçesi ile evinde oluşan zararın tazmin edilmesini istedi. 

Mahkeme; davanın kısmen kabulüne hükmederek, zararın bilirkişi tarafından belirlenen bölümünün üst kattaki daire sahibi tarafından ödenmesine karar verdi. Davalı daire sahibi kararı temyiz edince devreye giren Yargıtay 5. Hukuk Dairesi, emsal nitelikte bir karara imza attı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön