18 / 04 / 2024

Kiracılıkta ayrımcılık sebebiyle yapılan başvurular mecliste!

Kiracılıkta ayrımcılık sebebiyle yapılan başvurular mecliste!

Kiracılıkta görülen ayrımcılık sebebiyle Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumuna yapılan başvurular meclis gündemine taşındı. CHP'li Gürer, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...



CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, kiracılıkta görülen ayrımcılık sebebiyle Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumuna yapılan başvurulara ilişkin soru önergesi verdi. Gürer, sorusunun Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

CHP'li Gürer, ''Aşağıdaki sorularımın Anayasa'nın 98 ve TBMM İçtüzüğünün 96. Ve 99. Maddeleri uyarınca T.C. Ticaret Bakanı Sn. Ruhsar Pekcan tarafından yazılı olarak yanıtlanmasını arz ederim'' diye konuştu.

Kiracılıkta ayrımcılık sebebiyle yapılan başvurular mecliste!

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer'in soruları:
1. Ev kiralamada beyan edilen bilgilerin doğruluğu önem arz etmektedir. İş sahipleri emlak işletmelerine taleplerini iletmektedir. Bu süreç sonrası kiracılıkta yaşanan sorunlar için Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurulu'na yapılan başvurular sonucu ayrımcılık yasasına dayanak sağlanıp ceza uygulanmaktadır. Bugüne kadar emlak işletmesine bu nedenle verilen ceza sayısı kaçtır?

Nuran AYDIN/Emlakkulisi.com


Geri Dön