28 / 03 / 2024

Kiracısının kilidini değiştiren ev sahibi mahkemelik oldu!

Kiracısının kilidini değiştiren ev sahibi mahkemelik oldu!

Kiracısı tatildeyken evin kilidini değiştirerek evi başkasına kiralayan ev sahibi avukat mahkemelik oldu. Kiracı tarafından ihbar edilen avukatın İstanbul Barosu'nda çalıştığı öğrenildi.



İstanbul Barosu'nda çalışan avukat Zeynep S. isimli şahsın Beşiktaş'taki evini, kiracısı tatilde olduğu sırada başkasına kiraya verdiği iddia edildi. 

Sabah'tan Dilek Yaman Demir'in haberine göre;  Zeynep S.'nin Beşiktaş'takini evini Libya uyruklu Naci K., isimli genç adam 1 yıllığına kiraladı ve kira ücretini peşin ödedi. 
Sonrasında ise 38 yaşındaki Naci K. evin anahtarlarını da yanına alarak kısa bir süreliğine memleketine gitti. İddiaya göre mutfağın kilitli çekmecesine 10 bin dolar bırakan Naci K., arkadaşını arayarak evde bırakmış olduğu parayı kendisine göndermesini istedi.

Arkadaşı, Naci K.'nın söylediği yerde parayı bulamayınca durumu telefonla Naci K.'ya bildirdi. Bunun üzerine şoke olan Naci K. apar topar İstanbul'a döndü. Eve gittiğinde kapının kilit göbeğinin değiştirildiğini fark eden adam, ev sahibini arayarak durumu sorduğunda ise Zeynep S., 'Ben evi başkasına kiraladım' beyanı ile karşı karşıya kaldı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunan Naci K., kira kontratı olmasına rağmen evin kilidinin değiştirilerek başka bir şahsa kiralanmasıyla mağdur olduğunu ve evde bıraktığı paranın çalındığını ileri sürerek şikayetçi oldu.

Savcılık tarafından başlatılan soruşturmada ifade veren avukat Zeynep S., Naci K.’nın iddialarını reddetti. Zeynep S., ifadesinde  Naci K'nın Libya'ya temelli geri döndüğünü söylediğini, bu nedenle evi başkasına kiraya verdiğini ve evin kilidini değiştirdiğini anlattı. Söz konusu paranın ise çalınmadığını çünkü böyle bir paranın mutfak çekmecesinde olmadığını söyledi.

Konut dokunulmazlığını ihlal ettin

Savcılık yürütülen soruşturma kapsamında Zeynep S.'nin var olan kira kontratına rağmen eve ait kilidi değiştirilerek konut dokunulmazlığını ihlal ettiği gerekçesiyle iddianame düzenlendi. İddianamede şahsın iddia ettiği paranın tanığı olmadığı bu nedenle hırsızlık suçunun oluşmayacağı kaydedildi.5 yıla kadar hapsi istenen avukat, ilerleyen günlerde Asliye Ceza Mahkemesi'nde yargılanacak.

Malatya'da 500 kişi ev alma vaadiyle dolandırıldı!


Geri Dön