19 / 03 / 2024

Kiralara 'pandemi' ayarı!

Kiralara 'pandemi' ayarı!

Pandemide alınan tedbirler kapsamında gayrimenkul kiralamalarında stopaj oranları düşürüldü. Peki indirim oranları ne zamana kadar geçerli? Kimler yararlanabilecek? İşte tüm merak edilenler...



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz günlerde koronavirüs pandemisi nedeniyle hayata geçirilen düzenlemelerde ilgili Twitter hesabı üzerinden bir duyuru yapmıştı.

Kiralara pandemi ayarı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaptığı açıklamada, şu ifadeleri kullandı:

''İnşallah Koronavirüs’le mücadelemizi başarıyla neticelendirecek, aydınlık geleceğimize doğru yürümeyi sürdüreceğiz.''

Kiralara pandemi ayarı!

Kovid-19 önlemleri kapsamında 31 Temmuz 2020 tarih ve 31202 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan 2812 ve 2813 sayılı Cumhurbaşkanı Kararları işyeri kiralamalarına ilişkin yüzde 18 oranında uygulanmakta olan KDV oranını yüzde 8’e ve gayrimenkul kiralamalarında uygulanan yüzde 20’lik Gelir Vergisi stopaj (kesinti) oranını ise yüzde 10’a indirmişti. 

Kiralara pandemi ayarı!

Gayrimenkulde yüzde 10 indirim

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaptığı açıklamada 1 Haziran 2021 tarihine kadar gayrimenkul kira stopaj oranının yüzde 10, iş yeri kiralama hizmetlerindeki KDV oranının ise yüzde 8 olarak uyguklanacağını duyurdu. 

Kiralara pandemi ayarı!

Esnafa 3 ay kira yardımı

Geçtiğimiz günlerde geçekleşen kabine toplantısının ardından açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "İş yeri kira olan esnafımıza üç ay süreyle büyükşehirlerde aylık 750 lira, diğer illerde ise 500 lira kira desteği yapacağız" demişti. 

Kiralara pandemi ayarı!

1 Haziran'a uzatıldı

"Yıl sonuna kadar yüzde 20'den 10'a indirdiğimiz gayrimenkul kiralarındaki stopaj oranının uygulama süresini 1 Haziran'a kadar uzatıyoruz'' diye konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Yüzde 18'den yüzde 8'e indirdiğimiz iş yeri kiralama hizmetlerindeki KDV oranını 1 Haziran'a kadar yüzde 8 olarak uygulamaya devam edeceğiz" açıklamasında bulunmuştu. 

Esnaf destek başvuru 2021!

Gayrimenkul kiralarına 'pandemi' indirimi!


Geri Dön