24 / 04 / 2024

Kiralarda TL'ye geçiş AVM yatırımcılarının yükünü artırdı!

Kiralarda TL'ye geçiş AVM yatırımcılarının yükünü artırdı!

AYD Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Altaş, 12. AYD Alışveriş Ekonomisi Zirvesi'nde konuştu. Perakende Yasası ile ilgili de çalışmalarının sürdüğünü söyledi...



Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği (AYD) Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Altaş, Perakende Yasası ile ilgili de çalışmalarının devam ettiğini belirtti. Kiralamalarda TL’ye geçiş ile ilgili regülasyon değişikliğinin AVM yatırımcılarının yükünü artırdığını, bu yükün ise bankalar ile paylaşılması adına adım attıklarını belirtti. Prof. Dr. Hüseyin Altaş, AVM’lerde yapılacak fonksiyon değişikliği ile AVM’lerin kamu yararlarının artacağını dile getirdi. Prof. Dr. Altaş; şehit ailelerinin ihtiyaçlarının da yerinde tespit edilerek, AYD’nin desteğinin sürdürülebilir olması için de adım attıklarını paylaştı. 2020 yılında yürürlüğe girecek Borçlar Yasası ile ilgili ertelenen hükümlerin hayata geçmesinin öneminin altını çizdi.

Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği’nin (AYD) 12. Genel Kurul Toplantısı, 6 Mart Cuma günü İstanbul Hilltown AVM’de gerçekleşti.

Kiralarda TL ye geçiş AVM yatırımcılarının yükünü artırdı!

AYD Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Altaş yaptığı açılış konuşmasında, bir önceki dönem Başkanı Hulusi Belgü ve Yönetim Kurulu üyelerine katkı ve hizmetleri nedeniyle teşekkür etti.

Sektörün algısının olumlu yönde değiştirilmesi kapsamında önemli çalışmalar yaptıklarını aktaran Prof. Dr. Altaş; 436 açık alışveriş merkezi, 58 milyar doların üzerinde toplam yatırım değeri ile 550 bini doğrudan, 1,5 milyona yakın dolaylı istihdamı temsil eden bir güç olduklarını, sektör olarak hak edilen ekonomik verilere ve sosyal statüye sahip olmak için çalışmalarını hızlandırdıklarını ifade etti.

Kiralarda TL ye geçiş AVM yatırımcılarının yükünü artırdı!

 Prof. Dr. Hüseyin Altaş açıklamalarına şöyle devam etti:

“Göreve geldiğimiz dönem itibariyle sektörün bizimle ilgili algısını değiştirebilmek, sorunlarımızı çözebilmek adına ciddi ve yoğun toplantılar gerçekleştirdik. Özellikle, 3 ila 4 yıl olan yatırımların geri dönüş sürelerinin 20’li yılların üzerine çıktığını tespit ettiğimizi, büyük yatırımlar içinse AYD olarak elimizi taşın altına koyduğumuzu paylaşmamız olumlu bir şaşkınlıkla karşılanıyor. Yanı sıra, kiralamalarda TL’ye geçiş ile ilgili yapılan regülasyonlar neticesinde sektör temsilcileri olarak yükümüz artarken, bu yükün bize borç veren bankalar ile paylaşılması konusunda bir yıldır önemli girişimlerde bulunduk. Bu konuda da yakın dönemde önemli ve tarafları memnun edecek çözümler elde etmeyi bekliyoruz.”

Kiralarda TL ye geçiş AVM yatırımcılarının yükünü artırdı!

Perakende Yasası’nda yapılacak değişiklikler, işletme giderlerine yönelik yeni düzenlemeler ve 2020 Temmuz ayı itibariyle yürürlüğe girecek Borçlar Yasasının ertelenen hükümleri gibi önemli gündem maddelerinin olduğunun altını çizen Prof. Dr. Altaş, özellikle Borçlar Yasası konusunda önemli sonuçlar elde edileceğinin önemine dikkat çekti.

“Borçlar Yasası konusunda ticari olan ve olmayan gayrimenkul ayrımının yapılması ile, sözleşme serbestliği kuralının uygulanacağı bir yapıya ulaşma yönündeki çabalarımızın karşılığını ilerleyen günlerde alacağımızı bekliyorum,” diyen Prof. Dr. Altaş, AYD’ye yönelik algının da değişmeye başladığının dile getirdi.

Prof. Dr. Hüseyin Altaş, “Pek çok fonksiyonumuzla kamu yararına hizmet eden kuruluşlar haline geliyoruz. Bu fonksiyonlarımızın artırılması için attığımız adımlar daha da çoğalacak. Ayrıca, sektörümüzün sürdürülebilirliğinin güçlendirilmesi için de önemli çalışmalarımız söz konusu. Atılan adımları en kısa sürede kamuoyu ile paylaşacağız.” diye konuştu.

AVM yatırımcıları yatırımlarından vazgeçmiyor!

 

 


Geri Dön