23 / 04 / 2024

avm yatırımı 2020

avm yatırımı 2020

AYD Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Altaş, 12. AYD Alışveriş Ekonomisi Zirvesi'nde konuştu. Perakende Yasası ile ilgili de çalışmalarının sürdüğünü söyledi...

AVM yatırımcıları yatırımlarından vazgeçmiyor!

AYD Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Altaş, 2. AYD Alışveriş Ekonomisi Zirvesi'nde konuştu. AVM yatırımcıların yatırımlarından vazgeçmediğini söyledi.

Lüks pazarda caddelerin yerini AVM'ler alıyor!

Türkiye'de 7 milyar TL'ye ulaşan lüks pazarında caddelerin yerini AVM'ler alıyor. Bu tercihlerde ise yabancı müşterilerin payı büyük.

Novada, 2 milyar liralık yeni AVM yatırımı için düğmeye bastı!

BY Tekinalp Novada Şirketler Grubu yatırımlara hızla devam ediyor. AVM, otel ve inşaat sektöründe emin ve hızla adımlarla ilerleyen şirketin yönetim kurulu başkanı Nuri Tekinalp toplam yaklaşık 2 milyarlık TL'lik yatırım yapacağını açıkladı.

Yatırım Uzmanı Doğan'dan şok uyarı: Çok can yakabilir

Her gün yeni bir rekora imza atan Borsa İstanbul'da 2020'ye benzer bir hareketin söz konusu olduğunu belirten Yatırım Danışmanı Üzeyir Doğan, "çok canlar yanabilir" dedi.

AVM'lerin kira gelirleri döviz borcunun faizine bile yetmiyor! Yatırım değeri 110 milyar dolar geriledi!

Türkiye’de faaliyet gösteren 443 AVM’nin yatırım değerinin 40 milyar dolara düştüğüne dikkat çeken AYD Başkanı Hüseyin Altaş, pek çok AVM'de kira gelirlerinin döviz borcunun faizine bile yetmediğinin altını çizdi.

İMSAD Geleceğe Yatırım Ödülleri sahiplerini buldu!

Merakla beklenen Türkiye İMSAD 2020 Geleceğe Yatırım Ödülleri gerçekleştirilen törenle sahiplerine teslim edildi.

İMSAD 2020 Geleceğe Yatırım Ödülleri sahiplerini buluyor!

Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (Türkiye İMSAD), Geleceğe Yatırım Ödülleri töreni bugün saat 16:00'da gerçekleştirilecek.

Konut yatırımına hücum!

Konut yatırımı son zamanlarda ön planda. 2020 yılında konut fiyat endeksinde son 10 senenin en büyük yükselişi kaydedildi. Peki konut yatırımı mantıklı mı? Bu nasıl anlaşılır? İşte detaylar...

AVM yatırımı yaparken hangi özelliklere dikkat edilmeli?

25 yıldır alışveriş merkezleri ve gayrimenkul sektörünün önemli projelerine imza atan Engin Yıldırım, 'İkinci şans arayan AVM'lerin değişimi' başlıklı yazıyı kaleme aldı.

Gayrimenkul yatırım fonları yüzde 20 büyüdü!

Gayrimenkul yatırım fonlarının büyüklüğü 2020'nin son çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre yüzde 20 artış sağlayarak 8,5 milyar lira seviyesine geldi.

Yatırım Fonlarına İlişkin Esaslar Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ!

Yatırım Fonlarına İlişkin Esaslar Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ 23 Aralık 2020 tarihli Resmi Gazete'de yayımlandı.

Gayrimenkul Yatırım Fonları'nda stopaj oranları değişti!

23.12.2020 tarihli ve 31343 sayılı Resmi Gazete' de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile belirli yatırım ve döviz fonlarına ilişkin stopaj oranlarında bir takım değişiklikler yapıldı.

Aralık 2020'de 1.181 yatırım teşvik belgesi verildi!

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, 2020'nin Aralık ayında 1181 yatırım teşvik belgesi düzenledi.

2020'de Türkiye'de yabancı gayrimenkul yatırımı 3,9 milyar dolar oldu!

Türkiye'de yatırım yapan yabancılar en çok gayrimenkul alanında yatırım yaptı. Ülkede yapılan gayrimenkul yatırımları 3,9 milyar oldu. 

Yabancılardan Türkiye'de gayrimenkule 11 ayda 3,9 milyar dolar yatırım!

Doğrudan yatırım girişlerindeki azalış, Kovid-19 salgını ile beraber başka bir boyuta ulaştı. Türkiye'ye gayrimenkul hariç net doğrudan sermaye girişi 2020'de ilk kez eksiye düştü, yani gayrimenkul hariç doğrudan sermaye hareketinde net çıkış gerçekleşti.

avm yatırımı 2020 Haberi

avm yatırımı 2020

Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği (AYD) Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Altaş, Perakende Yasası ile ilgili de çalışmalarının devam ettiğini belirtti. Kiralamalarda TL’ye geçiş ile ilgili regülasyon değişikliğinin AVM yatırımcılarının yükünü artırdığını, bu yükün ise bankalar ile paylaşılması adına adım attıklarını belirtti. Prof. Dr. Hüseyin Altaş, AVM’lerde yapılacak fonksiyon değişikliği ile AVM’lerin kamu yararlarının artacağını dile getirdi. Prof. Dr. Altaş; şehit ailelerinin ihtiyaçlarının da yerinde tespit edilerek, AYD’nin desteğinin sürdürülebilir olması için de adım attıklarını paylaştı. 2020 yılında yürürlüğe girecek Borçlar Yasası ile ilgili ertelenen hükümlerin hayata geçmesinin öneminin altını çizdi.

Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği’nin (AYD) 12. Genel Kurul Toplantısı, 6 Mart Cuma günü İstanbul Hilltown AVM’de gerçekleşti.

AYD Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Altaş yaptığı açılış konuşmasında,...