26 / 04 / 2024

Kiralık evlerde açık artırma dönemi başladı!

Kiralık evlerde açık artırma dönemi başladı!

Kiralık ev sorunu git gide büyüyor, bazı emlakçılar, konutları açık artırma usulüne göre kiralarken, kiracılardan SGK dökümü, bankalardaki kredi puan durumunu gösteren findeks raporu bile talep ediliyor...



Büyükşehirlerde uygun fiyata kiralık konut bulmak oldukça zorlaştı. Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, bazı şehirlerde paranız olsa dahi sıraya girmek zorunda kalıyorsunuz. Ayrıca bir daire için onlarca kiracı adayı ismini yazdırıp sıranın kendine gelmesini bekliyor. Hatta bazı emlakçılar, konutları açık artırma usulüne göre kiralıyor. Ayrıca kiracılardan SGK dökümü, bankalardaki kredi puan durumunu gösteren findeks raporu bile talep ediliyor.

Kiralık evlerde açık artırma dönemi başladı!

İki katına kadar çıkıyor

Kiralık ev krizi hakkında önemli açıklamalar yapan Gayrimenkul Danışmanı Şule Alp büyükşehirlerde uygun fiyata kiralık ev bulmak zorlaştığını söyleyerek, İstanbul, İzmir, Ankara’nın dışında Rusların ve Ukraynalıların büyük ilgi gösterdiği Antalya’da krizin ciddi boyutlara ulaştığını söyledi.

Şule Alp açıklamasında Bodrum’da da kiralık ev bulmanın çok zorlaştığını kaydederek, bu zorluklar sebebiyle bazı emlakçıların açık artırma yolunu tercih etmeye başladığını kaydetti. Açıklamasnda "Örneğin evin kirası 5.000 TL olarak ilana veriliyor. Ancak arayan, evi gezmeye gelen oldukça ‘Daha yüksek veren olursa ona verilecek’ deniyor. Bunu duyan kiracı adayı da yüksek teklif vermek zorunda kalıyor. Bu şekilde 5.000 TL’lik evin kirası 10.000 TL’ye kadar çıkabiliyor” diye konuştu.


Geri Dön