18 / 04 / 2024

Kiralık konutlarda açık artırma dönemi başladı!

Kiralık konutlarda açık artırma dönemi başladı!

Hürriyet Gazetesi köşe yazarı Oya Armutçu, bugünkü köşesinde kiralık konut sektörünü ve Sinpaş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ahmet Çelik'in konuya ilişkin açıklamalarını kaleme aldı. İşte Oya Armutçu'nun 'Kiralık evde açık arttırma dönemi' başlıklı yazısı... 



Hürriyet Gazetesi köşe yazarı Oya Armutçu, kiralık konut sektörünü ve Sinpaş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ahmet Çelik'in konuya ilişkin açıklamalarını kaleme aldığı 'Kiralık evde açık arttırma dönemi' başlıklı yazısında İstanbul'da ve diğer büyük şehirlerde yaşanan kiralık ev sorununa ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 

İstanbul'da ve diğer büyük şehirlerde kiralık konut sorunun geldiği noktanın ve kira fiyatlarının inanılmaz olduğuna dikkat çeken Oya Armutçu, Suadiye, Erenköy gibi kiralık konut sıkıntısının yaşandığı yerlerde, emlakçıların artık bütün talipleri çağırarak evin açık artırma usulü il en yüksek fiyat sunana kirayalandığını belirtti. 

Kiralık konutlarda açık artırma dönemi başladı!

Armutçu, konut sahiplerinin güncellenmeyen kiralardan, enflasyondan düşük olan TÜFE oranındaki kira yükselişinden şikayetçi olduğunu söylerken, kiracıların ise kiralık konut bulamamaktan, fahiş kira fiyatlarından ve aidat ücretlerinden şikayetçi olduğunu söyledi. 

Oya Armutçu, "SİNPAŞ Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ahmet Çelik’ti. Çelik, kiralamada enflasyon artışı kadar veya bir miktar üzerinde artış öngören eski sisteme dönülmesi gerektiği, aksi halde kiralanacak konut sıkıntısının daha da derinleşeceğini ve kiraların füze gibi fırlayacağı uyarısı yaptı. Çelik, Türkiye’de yeni ve kiralık konutlarla ilgili çarpıcı tespitlerde bulundu. Ev sahiplerini de kiracıları da ilgilendiren bu konunun çözümü için Çelik’in değerlendirmeleri şöyle:" ifadelerini kullanarak Çelik'in konuyla ilgili açıklamalarını aktardı.

İşte Oya Armutçu'nun yazısının devamı...
 


Geri Dön