23 / 04 / 2024

Kirazlıtepe Kentsel Dönüşüm Projesi’nin 2. etabı 2022'nin sonunda tamam!

Kirazlıtepe Kentsel Dönüşüm Projesi’nin 2. etabı 2022'nin sonunda tamam!

Kirazlıtepe Mahallesi Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projes'nin ikinci etabını Özyazıcı İnşaat hayata geçirecek. Proje kapsamında 3 etapta toplamda 1876 konut, 142 ticari bağımsız birim inşa edilecek.



2018'de Üsküdar’da Çamlıca Camii’nin batısında 180 bin metrekare büyüklüğünde bir alan risk alanı olarak ilan edildi. Sözcü Gazetesi'nde yer alan habere göre; geliştirilen proje çerçevesinde 3 etapta toplamda 1876 konut, 142 ticari bağımsız birim inşa edilecek. Projede 2 bin 500 araç kapasiteli kapalı otopark da yer alacak.

Kirazlıtepe Mahallesi Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi’nin birinci etabı için 2019'da yapılan açık ihalenin kazananı Özyazıcı İnşaat oldu. 501 konut, 48 dükkanın bulunacağı birinci etabın inşaat aşamasının yüzde 90’ı bitirildi. 

Kirazlıtepe Kentsel Dönüşüm Projesi’nin 2. etabı 2022 nin sonunda tamam!

706 konut ve 75 adet ticari alanın bulunacağı ikinci etap yapım işini ise son dönemde aldığı kamu ihaleleriyle ön plana çıkan Yapı - Yapı şirketi kazanmıştı. Projeye ilişkin ihale ilanı yayınlanmazken, davet usulü kullanılarak yapılmıştı.

Projenin maliyeti Kamu İhale Kurumu tarafından dün duyuruldu. Toplam 6 teklif sunulan ihalenin kazananı, 440 milyon TL'lik teklifle Yapı - Yapı oldu. İşin 650 günde tamamlanması planlanıyor. Sözleşmeye göre 29 Ocak 2021 tarihinde başlayan ikinci etap, 9 Kasım 2022 tarihinde tamamlanacak.

Kirazlıtepe Kentsel Dönüşüm Projesi’nin 2. etabı 2022 nin sonunda tamam!

DAVET USULÜ İHALELERİN GÖZDESİ

Zafer Yıldırım'ın sahibi olduğu Yapı-Yapı şirketi son zamanlarda kamudan aldığı ve toplamı milyarlarca TL'ye ulaşan ihalelerle ön plana çıkıyor.

21-B şeklinde bilinen “davet usulü” yöntemiyle çok sayıda projeye imza atanfirma, halihazırda İstanbul Finans Merkezi'ndeki SPK binası ve özel proje alanı ile Etiler'deki Polis Meslek Yüksekokulu arazisindeki KİPTAŞ'ın projesinin inşaatını da yapıyor.

Kirazlıtepe Kentsel Dönüşüm Projesi’nin 2. etabı 2022 nin sonunda tamam!

Emlak Konut GYO'nun Başakşehir'deki Kuzey Yakası isimli ofis projesini de inşa eden Yapı - Yapı,  Ankara  AKM ve Millet Bahçesi, Başakşehir Millet Bahçesi, Hoşdere Hayatpark projesi ve Maltepe sahilindeki 1 milyon 250 bin metrekare dolgu yapılarak inşa edilen Orhangazi Şehir Parkı projelerini de üstlendi. 

Kirazlıtepe Kentsel Dönüşüm Projesi’nin 2. etabı 2022 nin sonunda tamam!

ÜÇÜNCÜ ETABI TURGUT A.Ş. ALMIŞTI

Üsküdar ilçesi Kirazlıtepe Mahallesi Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi’nin 666 konut, 20 adet ticari bağımsız birim, 24 derslikli okul, bilgi evi, muhtarlık ve aile sağlığı merkezi gibi sosyal donatı alanlarının bulunacağı 3'üncü etabını ise Turgut A.Ş hayata geçirecek. Turgut A.Ş ile geçen Mayıs'ta sözleşme imzalandığı ortaya çıktı. Üçüncü etabın toplam yapım maliyetinin ne kadar olduğu ise şu an belli değil.

Üsküdar Kirazlıtepe Kentsel Dönüşüm Projesi’nin 3. Etap ihalesi yapıldı!


Geri Dön