18 / 04 / 2024

Kırıkkale imar planı kabul edildi!

Kırıkkale imar planı kabul edildi!

Kırıkkale imar planı kabul edildi. 2012 yılı içerisinde ihalesi yapılan Kırıkkale Revizyon + İlave İmar Planı 04 Şubat 2014 tarihli Belediye Meclis toplantısında kabul edildi.



Kırıkkale Belediyesi Basın Yayın ve Halklailişkiler Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi; "ilk imar Planımızın sınırlan içerisinde kalan alanlar için 1986 yılında Meclis kararı ile alınan kat artırımı kararının plana işlenmesi, 1967 yılında yapılan ilk imar Planımızdan günümüze kadar farklı zaman ve bölgelerde yapılan Iıuar Planları arasında bütünlüğün sağlanması, imar paftalarının güncellenmesi ve 2009 Yerel Seçimleri ile Kınkkale kentine mahalle olarak bağlanan Aşağımahmutlar ve Çullu imar Planlarının Kırıkkale Planlan ile bütünlüğüniin sağlanması amacıyla imar ve Şehircilik Müdürlüğümüz, sorun teşkil eden bu konuların çözümüne yönelik çalışmalarım sonuçlandırmıştır" 


JEOLOJİK VE JEOTEKNtK ETÜTLERİ YAPILDI 


"Aşağmıahmutlar ve Çullu mahallelerinin hali hazır haritaları ile Kınkkale imar planlı alanının tamamının (yaklaşık 5100 ha.) Jeolojik ve Jeoteknik etütleri yapılmıştır. Hazırlanan rapora göre merkezde zeminlerin hangi özellikleri taşıdığı bir haritaya aktanlmıştır. Hazırlanan Jeolojik ve Jeoteknik rapora göre ilimizde teknik anlamda önlem alınması gerekli alanların (Önlemli Alanlar) olduğu artaya çıkmıştır. Yapılaşma açısından yoğunluğun az kullanılması tavsiye edilen bu bölgemiz Çoruhözü Deresi'nin 400 - 500 metre eninde ve doğu-batı istikameti doğnıltusunda uzanan kesimini kapsamaktadır." "Bu çalışmalar neticesinde Kırıkkale Revizyon + ilave Iıuar Plam, 04.02.2014 tarih ve 25 sayılı Belediye Meclis toplantısında kabul edilmiştir. Bu plan Iıuar Kanunu'nun "Planların Hazırlanması ve Yürürlüğe Konulması" başlıklı 8. Maddesinin (b) bendine istinaden, Kınkkale Belediye Binası giriş katında bulunan ilan panosu ile imar ve Şehircilik Müdürlüğü web sayfasında http://www.kirikkaleimar.com ilan edilmektedir" denildi. 


İl Gazetesi


Geri Dön