29 / 03 / 2024

Maltepe'nin 1/1000'lik imar planı kabul edildi!

Maltepe'nin 1/1000'lik imar planı kabul edildi!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından Maltepe'nin 1/1000´lik imar planı kabul edildi. İmar planı sorunun çözülmesiyle Maltepe'nin 3 mahallesi tapusuna kavuşacak.



İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi Eylül ayı toplantısı gerçekleşti. Toplantıda, Maltepe'deki Başıbüyük, Gülsuyu ve Gülensu mahallelerinin 1/1000 ölçekli uygulama imar planları görüşüldü.

Habertürk'te yer alan habere göre, imar planı meclis üyelerinin oy birliğiyle kabul edildi. Hazırlanan raporda, 3 mahallede kentsel dönüşümün önünün açıldığı belirtildi. 

40 yıllık sorun çözüldü

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, İBB Meclisi´nin kararını değerlendirdi. Uysal, "İBB Meclisi´mizde bugün Başıbüyük - Gülensu ve Gülsuyu 1/1000´lik İmar Planları onaylandı. Böylece, Maltepe ilçemizdeki 40 yıllık bir problemi çözmüş olduk. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Maltepe ilçemiz ve İstanbul´umuz için hayırlı olsun" açıklamasında bulundu.

Dönüşümün önü açıldı

İmar planı onay süreci tamamalandığında, Maltepe'nin 40 yıldır en büyük sorunu haline gelen gecekondulaşma yok olacak. Bölgede deprem riski taşıyan binalar, kentsel dönüşümle yenilenecek.

Ruhsatsız ve iskanı alanmamış birçok binanın bulunduğu Başıbüyük'te 1/5000 ölçekli imar planları 2017 yılının mart ayında onaylanmıştı. Gülsuyu ve Gülensu mahallelerinin ise 1/5000 ölçekli imar planlarına da İBB Meclisi´nde Aralık 2016'da onay verildi.


Geri Dön