27 / 04 / 2024

Kırıkkale’nin yeni adliye binası hizmete girdi!

Kırıkkale’nin yeni adliye binası hizmete girdi!

Kırıkkale Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Ayaz, yeni hizmete giren adliye binasını basın mensuplarına tanıttı. Adliye binasının 40 bin metrekare olduğunu söyleyen Ayaz, binada 42 duruşma salonun olduğunu ifade etti.



Kırıkkale Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Ayaz, yeni adliye binasının tanıtımı için basın mensuplarıyla bir araya geldi. 

Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre, adliye binasının 40 bin metrekare olduğunu söyleyen binada 42 duruşma salonun olduğunu ifade etti. Ayaz, 42 salonun 21’inin duruşma salonu, 8’inin ağır ceza sonunu, 12’sinin hukuk duruşma salonu ve 1’inin ise yargılamaya ait ceza salonu olduğunu açıkladı.

Yeni adliye binasının akıllı bina olarak inşa edildiğini söyleyen yaz, yılbaşına kadar tam olarak hizmet vermeye başlayacağını ifade etti. Ayaz, şu açıklamalarda bulundu: "Örneğin İstanbul'daki bir sanık Kırıkkale'ye gelmeden ses ve görüntü sistemi sayesinde savunmasını alabileceğiz. Yılda 14 bin dosyaya bakılıyor. Bunların yüzde 70'i mahkeme sürecine girmeden savcılarımız sayesinde karara bağlanıyor ve davalılar evlerine barışarak gidiyor. Eski adliye binasında 40 araçlık otoparkımız vardı. Bu sayı yeni binamızda 230'a yükseldi. 60 araçlık yeri de Kırıkkale Barosu’na verdik. Onlarda sıkıntı yaşamayacak.”


Geri Dön