20 / 04 / 2024

Kırıkkale'ye Yeşil Vadi Projesi müjdesi!

Kırıkkale'ye Yeşil Vadi Projesi müjdesi!

Başbakan Davutoğlu'nun onayıyla çalışmaların başladığı Yeşil Vadi'yle ilgili konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek vadinin bu yıl Kırıkkale ve Ankaralılara hizmet vereceğini söyledi.



Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Ankara- Kırıkkale karayolu üzerinde, Kızılırmak Vadisi içinde kurulacak "Yeşil Vadi Projesi"nin yıl ortasında tamamlanacağını ve bu yazdan itibaren iki ilde yaşayan vatandaşlara hizmet vermeye başlayacağını bildirdi. Başbakan Ahmet Davutoğlu, bakanlar, milletvekilleri ve sivil toplum örgütlerin temsilcilerinin katıldığı "2016 Yılı ve Sonrası Yapılacak Projeler" tanıtımı toplantısında konuşan Melih Gökçek, Kırıkkale'ye ve Ankara'da yaşayan Kırıkkalelilere verdiği sözü yerine getirdiğini ve Yeşil Vadi projesine başlandığını belirtti. Kırıkkale'deki Irmak İstasyonundan başlayarak Kızılırmak vadisi boyunca uzanan bölgede yer alan Yeşil Vadi rekreasyon alanı hem Ankaralı hem de Kırıkkaleliler için doğa ile iç içe olacakları, gönüllerince eğlenecekleri bir ortam oluşturacak. 


İLK ETAP 500 BİN METREKARE 

Büyükşehir Belediye Meclisi'nin 244 sayılı kararıyla 2013 yılında ilk adımı atılan Yeşil Vadi Projesi'nin ilk etabı olan Irmak Beldesi ile Kalecik yol ayrımı arasında kalan 500 bin metrekarelik rekreasyon alanı için 1/5.000 ve 1/1.000 ölçekli imar planları  Ankara  Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı tarafından hazırlandı, Kırıkkale İl Genel Meclisi ve Irmak Belediye Meclisi kararlarıyla onaylanarak yürürlüğe girdi. 


İHALE VE İNŞAAT ÇALIŞMASI BAŞLADI

Projenin ilk etabının peyzaj projeleri, mesire, konaklama ve oturma alanlarının tasarımı, Ankara Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı'nca gerçekleştirildi. İlk etap için ihale ve inşaat çalışmalarına başlandı. Bu alanda hem Ankaralıların hem de Kırıkkalelilerin yararlanacağı bir dinlenme, eğlenme mesire ve piknik alanı oluşturulacak. Çalışmalar yaza kadar bitirilerek ilk etabın açılışı yapılacak. 



Sabah Ankara


Geri Dön