28 / 03 / 2024

Kırıkkale'ye yaşlı bakım ve huzurevi yapılması meclis gündeminde!

Kırıkkale'ye yaşlı bakım ve huzurevi yapılması meclis gündeminde!

Kırıkkale'ye yaşlı bakım ve huzurevi yapılması meclis gündemine taşındı. MHP'li Öztürk, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...



MHP Kırıkkale Milletvekili Halil Öztürk, Kırıkkale'ye yaşlı bakım ve huzurevi yapılmasına ilişkin soru önergesi hazırladı. Öztürk, sorusunun Aile, Çalışma Ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk tarafından yanıtlandırılmasını istedi. 

MHP'li Öztürk, ''Aşağıdaki sorularımın Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını; Anayasa’nın 98 ve İçtüzüğün 96. maddeleri gereğince saygıyla talep ederim'' diye konuştu.

Öztürk, açıklamalarına şu şekilde devam etti: ''Seçim bölgem Kırıkkale'de uzun zamandır yaşlı ve huzurevi ihtiyacı gün geçtikçe artmakta ve bakıma muhtaç yaşlılarımız başka illere gönderilmektedir.''

MHP Kırıkkale Milletvekili Halil Öztürk'ün soruları:
1-) Kırıkkale'de ihtiyacı karşılayacak yaşlı bakım ve huzurevi projesine, ne zaman ve kaç yataklı olarak başlanacaktır? 
2-) Kırıkkale'de sosyal hizmet merkezi sadece il merkezinde vardır. İl merkezine gelemeyen mağdur vatandaşlarımızın ihtiyacını karşılamak üzere, kuzey ve güney ilçelere cevap verecek, yeni sosyal hizmet merkezi talebinin karşılanması için Bakanlığınızın bu yöndeki çalışmaları nelerdir? 
3-) Gerek Kırıkkale, gerekse Türkiye'deki esnaf ve sanatkârlarımızın Sosyal Güvenlik Kurumu'na ödeyemedikleri borçlarına karşılık, kurum sadece ödenmeyen borcun karşılığına değil, borçlunun tüm malvarlığına haciz işlemi yaptırmakta, söz konusu bu durum da esnaf ve sanatkârlarımızı mağdur etmektedir. Bakanlığınızın; mevzuatta mağduriyeti giderecek düzenleme yaparak, haciz işlemlerini sadece ödenmeyen borç tutarı kadar olmasını sağlayacak girişimi olacak mıdır? 
 


Geri Dön