28 / 03 / 2024

Kırılgan tüketicinin elektrik faturası devletten!

Kırılgan tüketicinin elektrik faturası devletten!

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı Mustafa Yılmaz’ın, önümüzdeki dönemde desteklenmesi için çalışma yapılacağını açıkladığı ‘kırılgan tüketici’ ya da dar gelirlilere yönelik elektrikteki teşvik uygulamasının ayrıntıları ortaya çıktı.



Alt gelir grubunda elektrik faturasının tamamı ya da bir bölümünü devlet üstleniyor Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı Mustafa Yılmaz’ın, önümüzdeki dönemde desteklenmesi için çalışma yapılacağını açıkladığı ‘kırılgan tüketici’ ya da dar gelirlilere yönelik elektrikteki teşvik uygulamasının ayrıntıları ortaya çıktı. Çalışma kapsamında ‘kırılgan müşterilerin’, aylık tükettiği elektriğin belli bir bölümünün bedelini devlet karşılayacak. Bu grupta yer alan vatandaş, önce faturasını ödeyecek. Devletin görevlendirdiği bir kurum, teşvik kapsamındaki tutarı vatandaşa belli bir süre içinde iade edecek.


Kırılgan müşteriler’e elektrik teşvikini, dağıtım şirketlerinin oluşturduğu çatı örgütü ELDER de destekliyor.


ÖNCE ÖDE SONRA AL


Bu çerçevede Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı koordinasyonunda bir çalışma yürütülüyor. Çalışma kapsamında ‘kırılgan müşteri’ olarak nitelendirilen alt gelir grubunun, tükettiği aylık elektriğin belli bir bölümünü devletin karşılaması hedefleniyor. Henüz, teşvik edilecek tutar ve teşvikten yararlanacak gelir grubu belli olmadı. Uygulamanın devreye girmesi halinde teşvikten yararlanma hakkı kazanan vatandaş, önce elektrik faturasını ödeyecek. Devletin görevlendirdiği bir kurum, teşvik kapsamındaki tutarı vatandaşa öngörülen süre içinde iade edecek.


Vatan


Geri Dön