27 / 04 / 2024

Kırkağaç’ta depremde hasar gören cami minaresi yıkıldı!

Kırkağaç’ta depremde hasar gören cami minaresi yıkıldı!

22 Ocak Çarşamba günü Akhisar’ın Musalar Mahallesinde meydana gelen 5.4 şiddetindeki deprem Kırkağaç'tan da hissedildi. Depremde Kırkağaç Alifakı mahallesindeki bir caminin minaresinde çatlaklar oluştu...



22 Ocak Çarşamba günü Akhisar’ın Musalar Mahallesinde meydana gelen 5.4 şiddetindeki deprem Kırkağaç ilçesinde de hissedildi. Sputnik News'te yer alan habere göre, Kırkağaç'ın Alifakı mahallesindeki bir camii depremde hasar gördü. 

Hasar gören Alifakı Camiinin 42 metre uzunluğundaki minaresinin yıkımı, Manisa Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından gerçekleştirildi.

Depremin ardından cami minaresinde oluşan çatlaklar nedeniyle korku dolu anlar yaşayan mahalleli, minarenin yıkılmasıyla rahat bir nefes aldı.

Deprem sonrası minarede oluşan çatlaklar sebebiyle cami civarlarındaki evler de boşaltıldı. Daha sonra Büyükşehir ekipleri vinç yardımıyla minareyi halatla bağlayarak yıkımı gerçekleştirdiler.

Minarenin yıkılmasıyla kalkan toz bulutu, mahallede yaşayan vatandaşları korkuttu.

Alifakı Mahalle Muhtarı Burhanettin Top, yıkılan minareye ilişkin “Musalar depreminin ardından camimizin minaresi büyük hasar gördü. Oluşan çatlaklar sonrası devrilme ihtimaline karşı, Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından yıkımı gerçekleşti. İnşallah cami minaremizi daha sağlam bir şekilde tekrar yapacağız” diye konuştu.

 


 


Geri Dön