19 / 04 / 2024

Elazığ'da depremde hasar gören yapılar için başvurular 13 Ağustos'ta sona eriyor!

Elazığ'da depremde hasar gören yapılar için başvurular 13 Ağustos'ta sona eriyor!

Elazığ'da 24 Ocak tarihinde yaşanan depremde hasar gören yapılar için başvuru süresinin 13 Ağustos'ta sona ereceği bildirildi.



Elazığ'da 24 Ocak 2020 tarihinde yaşanan depremde hasar gören yapılar için başvuru süresinin 13 Ağustos tarihinde sona ereceği bildirildi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada (AFAD), şehirde meydana gelen deprem nedeniyle yapıları hasar gören vatandaşların yeni hak sahipliği için belirtilen adreslere 13 Ağustos tarihine kadar müracaat etmeleri gerektiğinin daha önceden ilan edildiği bildirildi.

Vatandaşların mağdur olmaması amacıyla bugüne kadar hak sahipliği başvuru yapmamış olanlara yeniden hatırlatma yapma gereği duyulduğu belirtilen açıklamada, şu ifadeler yer aldı:

"Konutları, iş yerleri ve ahırları yıkık, ağır ve orta hasarlı olan afetzede vatandaşlarımızın AFAD'dan yeni konut, iş yeri ve ahır almak ya da onarım yaptırmak istiyorlarsa mutlaka 13 Ağustos'a kadar yayınlanan listedeki ofislerimize müracaat etmeleri gerekmekte. Müracaat için hasarlı yapının mülkiyet sahibi veya yasal vekili ya da vasisi, kendisi ve eşine ait 2 kimlik fotokopisi, hasarlı yapının tapu fotokopisi, emlak kaydı (varsa), konuta ait bir adet fatura ve benzeri ispatlayıcı belgeleri yanlarında bulundurmaları gerekiyor. Tapu ebeveynine ait ise veraset ilanı ile, il dışında bulunan vatandaşlar da noterden belirleyecekleri 'kanuni vekilleri veya vasileri' vasıtasıyla Elazığ'a gelmeden işlemlerini yapabilecekler."

Yapılan açıklamada, yoğunluğun azalmasıyla bazı evrak alım noktalarının iptal edilerek, müracaat noktalarının Elazığ Anadolu Lisesi, Namık Kemal İlkokulu, Şair Hayri İlkokulu, Kazım Karabekir Lisesi, Türkiye Odalar Borsalar Birliği İlkokulu, Hıdır Sever Anadolu Lisesi, Gazi Anadolu Lisesi,  TOKİ  Şehit Arif Güneş Çok Programlı Anadolu Lisesi, Baskil Kaymakamlığı, Maden Kaymakamlığı, Sivrice Kaymakamlığı olarak güncellendiği de bildirildi.

 

Depremin vurduğu Elazığ'da yeni konutlar yükseliyor!


Geri Dön