26 / 04 / 2024

Malatya'da evleri hasar gören vatandaşlar için çadır kuruluyor!

Malatya'da evleri hasar gören vatandaşlar için çadır kuruluyor!

Malatya'da, merkez üssü Pütürge ilçesinde meydana gelen 5 büyüklüğündeki depremde evleri ağır hasarlanan vatandaşlar için çadırlar kuruluyor...



Malatya'da, merkez üssü Pütürge ilçesi olan 5 büyüklüğündeki depremde evleri ağır hasarlanan vatandaşlar için jandarma ekipleri tarafından çadır kuruldu.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; İl Jandarma Komutanlığına bağlı ekipler, dün gece yaşanan deprem üzerine sahaya çıkarak, evleri ağır hasarlanan vatandaşlar için çadır kurmaya başladı. Ekipler şu ana kadar bölgede 20'den falz çadırın kurulumunu gerçekleştirdi.

Malatya da evleri hasar gören vatandaşlar için çadır kuruluyor!

Gözlüce Mahallesinde depremzede Mehmet Zeren, AA muhabirine yaptığı açıklamada, deprem anında evde olduklarını ve çok korktuklarını dle getirdi. 

Malatya da evleri hasar gören vatandaşlar için çadır kuruluyor!

Depremden sonra jandarma ekiplerinin bölgeye geldiğini kaydeden Zeren, şöyle konuştu: 

"Büyük bir sarsıntı oldu, kendimizi dışarı atamadık. Çok şükür, jandarma ekiplerimiz geldi. Köylülerin hepsi dışarı çıktı, dışarıda kaldık. Evimde hasar var ama ben DASK yaptırdım, sıkıntı yok. Allah razı olsun devletimiz hizmetini esirgemiyor, gıda olsun, çadır kurma olsun, jandarmamız ellerinden geleni gelip yaptı. Çadırlar ziyadesiyle geldi, köylümüz çadır kurulumunu beceremediği için çadırlarımızı askerimiz kuruyor."

Malatya da evleri hasar gören vatandaşlar için çadır kuruluyor!

Depremzedelerden Mehmet Karaman ise depremi şiddetli olarak hissettiklerini ve paniğe kapıldıklarını söyleyerek, "Daha önceki depremlerde evimde çatlak vardı, şimdi ağır hasar oluştu. Jandarma ekiplerinin gece 2 defa geldiler, Allah devletimizin yanında olsun, Allah devletimize keder vermesi" şeklinde konuştu.

Malatya'da 5.3 büyüklüğündeki depremde 20 bina hasarlandı!


Geri Dön