20 / 04 / 2024

Kırklareli, İğneada’ya nükleer santrali yapılmasını istemiyor!

Kırklareli, İğneada’ya nükleer santrali yapılmasını istemiyor!

Türkiye'de yaşayan hayvan türlerinin yüzde 57'sinin yaşadığı Kırklareli'nin Demirköy ilçesinde bulunan tatil beldesi İğneada'ya nükleer santral yapılması planlanıyor. Baran Bozoğlu ise nükleer santralle bu alanın risk altına gireceğini söyledi.



Türkiye’nin doğal cennetlerinden İğneada’ya nükleer santral kurulma girişimi çevrecileri ayağa kaldırdı. Çevre Sorunları Araştırma Merkezi Başkanı Baran Bozoğlu’na göre proje, koruma altındaki türleri yok edecek, yeraltı sularını riske edecek.


2007'de milli park ilan edilen İğneada, Avrupa'nın en büyük longoz ormanlarına sahip. Kışları sularla kaplanan bu ormanlar dünyada Amazon ve Afrika Kongo havzasında yer alıyor. 


NÜKLEER GELİRSEBU GÜZELLİK GİDER!


Türkiye'de yaşayan hayvan türlerinin yüzde 57'sinin yaşadığı Kırklareli'nin Demirköy ilçesinde bulunan tatil beldesi İğneada'ya nükleer santral yapılması planlanıyor. Mühendisler Odası Çevre Sorunları Araştırma Merkezi Başkanı Baran Bozoğlu'na göre tartışmalara sebep olan proje, koruma altındaki türleri yok edecek. İğneada'nın aynı zamanda önemli yeraltı suyu ve yüzeysel suların döngüsünü sağlayan bir belde olduğunu da aktaran Bozoğlu, nükleer santralle bu alanın risk altına gireceğini söyledi.


‘Santrali yaptırmayacağız’


Demirköy Belediye Başkanı MHP'li Muhlis Yavuz da nükleer santrali istemiyor. Yavuz, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın kendisine bölgede nükleer santralin yapılmayacağını söylediğini aktardı. Yavuz, santrali yaptırmayacaklarını, bu uğurda mücadele edeceklerini söyledi. Fakat Enerji Bakanlığı, İğneada'da yapılması düşünülen 3. Nükleer Santral için Çinliler ve Amerikalılar ile mutabakat zaptı imzalandığını açıklandı.  


Meydan


Geri Dön