29 / 03 / 2024

Kırklareli Pınarhisar'da 464 evde hasar tespiti yapıldı!

Kırklareli Pınarhisar'da 464 evde hasar tespiti yapıldı!

Kırklareli'nin Pınarhisar ilçesinde ekipler, sağanak yağıştan sonra hasar tespit ve temizlik çalışması başlattı.



Kırklareli Valiliği İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ile Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü ekipleri, dün şiddetli yağış sonrası su basan konut ve iş yerlerinde hasar tespit çalışmalarına devam ediyor.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Belediye ekipleri cadde ve sokaklar ile su basan ev ve iş yerlerinde temizlik çalışması gerçekleştiriyor. Belediye Başkanı İhsan Talay, Anadolu Ajansı muhabirine yaptığı açıklamada, Pınarhisar'ın yağışlar nedeniyle ağır darbe aldığını belirtti.

Tüm tedbirlere rağmen derelerin taştığını, birçok ev ve iş yerini su bastığını dile getiren Talay, ilçeye ulaşımın sağlandığı yolların da kapandığını söyledi.

Belediye ekiplerinin zarar gören noktalarda çalışmalarına devam ettiğini söyleyen Talay, şöyle konuştu:

"10 günde üçüncü kez sel baskınları ile karşı karşıya kaldık. Önceki gün 232 evde hasar tespiti yapmıştık, bu sayı dün itibarıyla  ikiye katlandı. Rabb'im yardımcımız olsun inşallah. Yeniden hasar tespit ve temizlik çalışmalarına başladık. Üçüncü su baskını gerçekten bizi yordu. Şehir içi yollar çok büyük taşlar ve kayalarla kapandı. İlçenin ara sokakları bile ulaşıma kapandı. En büyük tesellimiz ise can kaybımızın olmaması."

 

İstanbul'da hasar tespit çalışmalarına başlandı!


Geri Dön