26 / 04 / 2024

Yüksekova'da 400 iş yerinde hasar tespiti yapıldı!

Yüksekova'da 400 iş yerinde hasar tespiti yapıldı!

Yüksekova'da terör saldırıları nedeniyle zarar gören iş yerlerindeki hasar tespit çalışmaları devam ediyor. Bölgede şu ana kadar yaklaşık 400 iş yerinde hasar tespiti yapıldı.



Yüksekova'da terör saldırıları nedeniyle zarar gören iş yerlerindeki hasar tespit çalışmaları devam ediyor. Kaymakamlıkça, İlçe Emniyet Müdürlüğü, Mal Müdürlüğü, Yüksekova Ticaret ve Sanayi Odası ile Esnaf ve Sanatkarlar Odası görevlilerinden oluşturulan hasar tespit komisyonu, Cengiz Topel Caddesi ve ara sokaklarda zarar gören iş yerlerinde çalışmalarını yürütüyor. Esnafla görüşen komisyon üyeleri, iş yerlerinde belirledikleri hasarı kayıt altına aldı.


"400 iş yerinde hasar tespiti yapıldı"


Yüksekova Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı İrfan Sarı, yaptığı açıklamada, sokağa çıkma yasağının kısmi zamanlı kaldırılmasının ardından iş yerlerindeki zararları tespit etmek için Kaymakamlık bünyesinde komisyon oluşturulduğunu anımsatarak şunları kaydetti:


"Şu ana kadar yaklaşık 400 iş yerinde hasar tespiti yapıldı. İş yerlerinde zarar gören ve kaybolan malzemeler not alınarak raporlaştırılıyor. Hasar gören iş yerleri için başvuru yapılması gerekiyor. Yoksa tespit çalışması yapılsa bile işleme alınmıyor. Onun için vatandaşlarımız başvurusunu yapmalı. Toplamda bin 700 kadar iş yeri var, hepsine ulaşmak için çalışma yapılıyor. Çalışmalar bittikten sonra çıkan sonuçları kamuoyuyla paylaşacağız." 


AA


Geri Dön