28 / 03 / 2024

Kırklareli'de kentsel dönüşüm devam ediyor!

Kırklareli'de kentsel dönüşüm devam ediyor!

Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu, " Tarih, Tarih Olmasın Yayla Mahallesi Sokak Sağlıklaştırma ve Kentsel Tasarım Hamlesi" adı altında yürütülen projede sona yaklaşıldığını söyledi.



Kırklareli'de kentsel dönüşüm devam ediyor. PROJE kapsamında cadde ve sokaklara tarihi yapısına uygun olarak granit taş döşendiğini aktaran Başkan Kesimoğlu, Yayla Parkı düzenleme çalışmalarının bitirilmek üzere olduğunu aktardı. Projenin 750 bin lira bütçe olduğuna vurgu yapan Belediye Başkam Mehmet Siyam Kesimoğlu: "Yayla Mahallesi'ni Kırklareli'nin turizmde göz bebeği haline getirmeyi hedefledik. Bilindiği gibi Yayla Mahallesi'nde birçok kamu kurum, kuruluş ve mülk vatandaşlarımız restorasyon çalışmalarını yapıyor. Bu amaçla hazırlanan Tarih, Tarih Olmasm Yayla Mahallesi Sokak Sağlıklaştırma ve Kentsel Tasarım Hamlesi" adı altında yürütülen proje ile başlattığımız çalışmalar kapsamında Yayla Parkı ve birçok cadde ile sokak yenilendi. Park ve Bahçeler Müdürlüğümüze bağlı ekiplerimizin Yayla Parkı'nda çevre düzenleme çalışları ile proje sonlanmış olacak. Yolları kaldırımları ve Yayla Parkı ile Yayla Mahallesi yerli ve yabancı birçok ziyaretçiye ev sahipliği yapacak" şeklinde konuştu. 


TURİZM GELİŞECEK 


Yayla Mahallesinin Kırklareli'de turizmin geliştirilmesi açısından son derece önemli olduğunu kaydeden Başkan Kesimoğlu, birçok medeniyetin izlerini taşıyan Yayla Mahallesi için çalışmaların devam edeceğini vurguladı. 


Devrim Gazetesi


Geri Dön