28 / 03 / 2024

Erenler'de kentsel dönüşüm devam ediyor!

Erenler'de kentsel dönüşüm devam ediyor!

Erenler'de kentsel dönüşüm başlıyor. Erenler'de yapılacak olan Kentsel Dönüşüm Birinci etap Birinci kısım işini alan firma ile Erenler Belediyesi arasında imza töreni gerçekleştirildi. AK Parti Erenler ilçe Başkanı Resul Erdoğan Yılmaz konuyu değerlendird



Erenler'de yapılacak olan Kentsel Dönüşüm Birinci etap Birinci kısım işini alan firma ile Erenler Belediyesi arasında imza töreni gerçekleştirildi. Toplantı salonunda gerçekleşen İmza törenine ihaleyi alan firma yetkilileri. Erenler Belediye Başkanı Cavit öztürk, Başkan Yardımcıları Muhammet Kıratlı ve Ali Akdeniz. AK Parti Erenler İlçe Başkanı Resul Erdoğan Yılmaz ve Meclis üyesi Semiha Bafralıoğlu katıldı. 

Birinci kısım 31 Aralık'a kadar tamamlanacak Erenler Belediye Başkanı Cavit Öztürk, kentsel dönüşüm sürecini anlatarak birinci kısım işinin 31 Aralık'a kadar tamamlanacağını söyledi. 

Öztürk; "İhalemizi alan firma yetkilelerine hoşgeldiniz diyorum. Bugün Erenler adına Sakarya adına hatta Türkiye adına bir ilk olan imzayı atmış olacağız. Türkiye'nin ilk kentsel dönüşüm ihalesinin protokolünü Bakanlıkta imzalayan Belediyeydik. Hamdolsun ilk ihaleye çıkan belediyeyiz, ve bugün de ihale sonucunda ihaleyi alan firma ile ilk sözleşmenin yapım ihale sözleşmesini imzalayan belediye konumundayız. Bundan dolayı inanılmaz derecede mutlu olduğumu belirtmek istiyorum. Yüzölçümü açsından Türkiye'nin en büyük alandaki kentsel dönüşüm sürecini başlattık. Bu gururu şahsıma personelime, değerli arkadaşlarıma, Erenlerime ve Sakaryama yaşattığım için çok mutluyum. Şu an 280 konut ve 2 ticaret alanının ihalesini imzalayacağız. Ama bu bizim yapacağımız sayının yüzde yedisine tekabül ediyor. Esas büyük projeler bundan sonra gelecek. Allah izin verirse rakamları henüz belli değil ama 3-4 ay sonra 1200-1700 arası bir konut ihalesine çıkacağız. 9 etapta aynı anda çalışmamız olacak. Azami hedefimiz 3,5 yılda tamamını bitirmektir, ihale gününde ihaleye katılan tüm firmalara şartnamemizdeki sürenin 18 ay olduğunu ama sakın bunu hedef almamaları gerektiğini söylemiştim. Bu benim olmazsa olmaz şartlarımdan biriydi. Kendilerinden söz aldık. İnşallah 7 Şubatta Sayın Başbakanımız burada olacak. O gün biz burda temel atma törenini hedefliyoruz. Yani 28 gün sonra bu firma orada temel atma törenine hazır olmuş hale gelecektir. Bana verdikleri söz 18 ayda değil 31 Aralık 2015'te inşallah bu inşaatların tamamı bitmiş olacak. 

Biz bunu istedik. Onlarda kabul ettiler. Ben tekrar hayırlı olsun diyorum. İhaleye 8 firma katılmıştı. Neticede Leda ve Dağdemir firmalarının ortak girişimi ile bir alım oldu" dedi. Konuşmasının sonunda Başkan öztürk, firma yetkililerine; "Allah mahcup etmesin. Benim için bu Kentsel Dönüşüm bir namus. Sizin içinde öyle olması lazım" dedi. 

"Verdiğimiz sözü yerine getireceğiz" ihaleyi alan firma yetkilileri ise konuşmalarında; "Kentsel Dönüşüm ihalesine katıldık ve en düşük teklifi vererek ihale Dağdemir inşaat ve Leda ış ortaklığında bizde kaldı. İnşallah Rabbim mahcup etmez. Başkanımıza söz verdiğimiz gibi süresi 550 günde olsa biz bunu yıl sonunda Allahın izni ile teslim edeceğiz. Sakarya'nın bende özel bir anısı var. 1999 depreminde özel bir yardım ekibi ile gelmiştik bugünde Allah bize burada konut yapmayı nasip etti. Başkanım bu konuda çok titiz ve kendisine verdiğimiz sözü yerine getireceğiz. Milletimize, Memleketimize, Sakarya'mıza ve Erenler'imize hayırlı uğurlu olsun" dedi. 


"Hayırlı olsun" 


AK Parti Erenler ilçe Başkanı Resul Erdoğan Yılmaz; "Kentsel Dönüşümü bu aşamaya getiren elini taşın altına koyan belediye başkanımızı ve ekibini tebrik ediyorum, ihalenin önce ilçemize, ilimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Firmaya güveniyoruz. 

Verdikleri sözde duracaklardır mutlaka. 

Hepimize hayırlı olsun inşallah" dedi. 

"Türkiye'nin en büyük kentsel dönüşümü" Erenler Belediyesi Başkan Yardımcısı Muhammet Kıratlı duygularını; "Başkanımız bize bu görevi verdi. Bizde layığı ile bunu yerine getirmeye çalışacağız. Bu imza ile Türkiye'nin en büyük kentsel dönüşümünü gerçekleştirmiş oluyoruz. Alan firmaya da bu konuda başarılar diliyorum, inşallah hayırlı uğurlu olur" diyerek dile getirirken. 

Diğer Başkan Yardımcısı Ali Akdeniz ise firma yetkililerine "Erenler olarak sadece biz değil tüm Erenler, tüm Türkiye sizi izliyor" dedi. 


Akşam Haberleri Gazetesi


Geri Dön