29 / 03 / 2024

Kırmızı et satışına kota geliyor! 19 Mart tarihinden sonra...

Kırmızı et satışına kota geliyor! 19 Mart tarihinden sonra...

Et ve Süt Kurumu tarafından kırmızı ete yapılan yüzde 48'lik zam kararı sonrası bir kilogram kıymanın kilosu 56 liradan 83 liraya, 1 kilogram kuşbaşının fiyatı da 62,50 liradan 92 liraya yükseldi. Kırmızı et stoklarında düşen rakamlar sonrasında devlet etin ihracatına kısıtlama getirdi.



Kırmızı ete yapılan zamlar sonrası Et ve Süt Kurumu fiyat listelerini yeniden güncelledi. Düveler kesilip dana olarak fatura edilirken, karkas et fiyatları 85 lira civarında, parekende kıymanın kilosu 125-145 TL, kuşbaşının kilosu 135-160 TL’ye satılıyor. Et stoklarındaki yetersizliğin ithalatla da çözülmesi zor görünüyor zira yurt dışında bir kg karkas fiyatı 84 TL’ye mal oluyor. Devlet kırmızı ette oluşan maliyet artışları ve düşen üretim nedeniyle yurt dşına kırmızı et satışına kısıtlama getirdi. Bu kapsamda büyükbaş hayvan, koyun ve keçi etlerinin Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC), Azerbaycan ve Nahçıvan Özerk Cumhuriyeti dışındaki tüm ülkelere satışına kota getirildi.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön