26 / 04 / 2024

Kırmızı et fiyatları için çarpıcı karar: Ramazan bitene kadar...

Kırmızı et fiyatları için çarpıcı karar: Ramazan bitene kadar...

Ramazan ayına iki ay kala kırmızı et fiyatlarına ilişkin Türkiye Kasaplar Federasyonu’ndan dikkat çeken bir açıklama yapıldı. Fiyatlar konusunda spekülatif açıklamalar olduğu söylenirken zam konusuna da açıklık getirildi. Buna göre; Ramazan ayı bitene kadar kırmızı et fiyatlarına zam yapılmasının dü



Kırmızı et fiyatları yılbaşından bu güne üç kez zamlandı. Fakat kırmızı et fiyatları için Türkiye Kasaplar Federasyonu Başkanı Osman Yardımcı’dan önemli bir açıklama geldi. Bu yıl Nisan ayına denk gelen Ramazan ayı öncesinde fiyatlara ilişkin açıklamalarda bulunan Yardımcı, et fiyatlarına ilişkin spekülatif açıklamalar yapılmaya başlandığına vurgu yaparak, "Ramazan bitene kadar elimizden geldiğince kırmızı ete zam yapmayacağız" diye konuştu.

“SPEKÜLASYON YAPILIYOR”

Yardımcı, Türkiye'de kişi başı et tüketiminin daha da yükselmesini sağlamak için federasyon olarak çalışmaya devam ettiklerini söyledi. Ankara'da sektör temsilcileri ile Tarım ve Orman Bakanlığı yetkililerinin katılımıyla, Ramazan öncesi gündeme gelmeye başlayan et fiyatlarına ilişkin spekülatif açıklamaların önüne geçmek için toplantı yaptıklarını söyleyen Başkan Yardımcı, şu ifadeleri kullandı:

"Ramazana iki ay kalmasına rağmen et fiyatlarının yükselmesi için spekülatörlük yapıyorlar. Sayın Bakanımız da açıkladı. Ülkemizde yeteri kadar hayvanımız da etimiz de var. Girdi maliyetlerinin yükselmesi ister istemez et fiyatlarını da etkiledi.. Türkiye'nin tek gündemi sanki etmiş gibi spekülatörlük yapıyorlar, gündem yaratmaya uğraşıyorlar. Eti gündemden çıkaracağız. Et önemli gıdamız, içinde bütün vitaminler var.  A, B, B12 vitaminleri, kalsiyum, fosfor, bakımından oldukça zengin. İnsan hücrelerini yenileyen önemli bir gıda. İnsanımız gitsin et alsın istiyoruz."


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön