25 / 04 / 2024

Kırşehir Aşıkpaşa Tabiat Parkı Haziran'da tamam!

Kırşehir Aşıkpaşa Tabiat Parkı Haziran'da tamam!

Kırşehir Aşıkpaşa Tabiat Parkı Projesi 2009 yılında Orman ve Su İşleri Bakanlığı'na devredilerek çalışmalarına kararlı bir şekilde başlanıldı. Çalışmaların 2016 yılının Haziran ayında bitirilmesi bekleniyor



Kırşehir Aşıkpaşa Tabiat Parkı Projesi’nin Haziran ayında tamamlanması hedefleniyor.

2009 yılında Orman ve Su İşleri Bakanlığı’na devredilerek yapımı başlatılan tabiat parkında hummalı çalışma devam ediyor.

1200 dönüm/300 bin metrekarelik alanı kapsayan projede çok detaylı ve yoğun çalışmalar devam ettirilirken, projenin 2016 yılı Haziran ayında tamamlanması planlanıyor. Kırşehir’in sosyal ihtiyacını karşılayacak bir alan daha Kırşehir halkının hizmetine sunulacak.

Kırşehir Merkez Aşıkpaşa Mahallesi’nde bulunan 311 ada 202 parsel nolu ve 1.308.695,00 metrekare alanda 6 Ocak 2010 tarihinde 40-8 sayılı Bakan Oluru ile Aşıkpaşa Tabiat Parkı olarak ilan edilerek Uzun Devreli Gelişim Planı 26 Nisan 2010 tarihinde Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nca onaylanarak yürürlüğe giren, Uzun Devreli Gelişim Planı hükümleri çerçevesinde yapılan İmar planı Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tabiat Varlıkları Koruma Genel Müdürlüğü’nün 08.03.2012 tarih ve 1687 sayılı olurları ile onaylanan Aşıkpaşa Tabiat Parkı’nda peyzaj çalışmaları devam ediyor.

Milli Parklar Genel Müdürlüğü’nce finanse edilen ve yapılan bu proje tamamlandıktan sonra Kırşehir Belediyesi’ne devredilecek.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı’na bağlı Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından Ankara-Kayseri karayolu üzerine yaklaşık 1,5 milyon metrekare büyüklüğünde alana sahip “Aşıkpaşa Tabiat Parkı”nın yapımı devam ediyor.

Kayseri-Ankara karayolunun şehrimizin içerisinden geçtiği bir güzergâh üzerinde Şehitlik yanından başlayarak, Oralsan Fabrikası’na kadar uzanan geniş bir alanı kapsayan tabiat parkı projesi, zengin bir çeşitlilik içeriyor.

Değişik spor tesislerinin, piknik alanlarının, kır çay konaklarının, gezi alanlarının, koşu parkurlarının, yürüyüş alanlarının yer aldığı proje, Kırşehirliler için şimdiden heyecan uyandırmaya başladı. Kırşehir’in Günışığı’na ulaşan kesin bilgiler arasında, Milli Parklar Genel Müdürlüğü’nce finanse edilen ve yapılan bu proje tamamlandıktan sonra, bakım, onarım ve işletilmesi için Kırşehir Belediyesi’ne devredilecek.

Kırşehir Belediyesi tarafından projesi hazırlanan ve Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından inşaatı yapılan Aşıkpaşa Mahallesi’nin doğu kısmı Bölge Trafik Müdürlüğü karşısındaki 1200 dönümlük alanı kapsayan Aşıkpaşa Tabiat Parkı Projesi çalışmaları hakkında açıklamalarda bulunan Orman ve Su İşleri Bakanlığı 9. Bölge Müdürü Erdem Karaağaç, yapılan bu projenin tamamlandıktan sonra, bakım, onarım ve işletilmesi için Kırşehir Belediyesi’ne devredileceğini belirtti.

Konu hakkında  bilgi veren Karaağaç “2015 yılından beri devam eden Aşıkpaşa Tabiat Parkımızdaki çalışmalarımız devam ediyor. Aşıkpaşa Tabiat Parkımızda 3 yıldır devam eden ihalemiz vardı. Bu yıl itibariyle Haziran ayında bitmesini hedefliyoruz. Spor Destek Ünitesi 2 adet devam eden çalışmalar arasında. Futbol sahaları 2 adet, çeşmeler, çocuk oyan alanları, fitness alanları tamamlanan işler arasında. Piknik alanları düzenleme, mini çim sahası, daha önce de gündeme gelen güreş yapılabilecek bir alan mini çim sahasında düzenlenebilir. Bu çalışmaları Haziran ayında bitirip açılışa hazır hale getireceğiz diye temenni ediyoruz. Haziran ayı sonuna kadar tamamen bitmesini hedefliyoruz” dedi.

Seyfe Gölü Eylem Planı’nın da yeniden hazırlanacağını belirten Orman ve Su İşleri Bakanlığı 9. Bölge Müdürü Erdem Karaağaç, yaptığı açıklamada ayrıca “Seyfe Gölümüzün Eylem planı 2015 yılında bitmişti yapılacak çalışmalarla ilgili. Bu sene tekrar yenileyeceğiz. Bu yenileme çalışmaları hem Valiliğimiz, hem DSİ Bölge Müdürlüğümüz, hem de Tarım İl Müdürlüğümüz ile beraber irdelenerek hazırlanacak. Her sene gündeme geliyor Seyfe Gölü. Bununla ilgili güzel bir plan hazırlayıp inşallah sıkıntıları giderebilecek hale getireceğiz” dedi.


Kırşehir Memleket 40


Geri Dön