19 / 04 / 2024

Kırşehirdeki tabiat parkları

Kırşehirdeki tabiat parkları

Kırşehir Aşıkpaşa Tabiat Parkı Projesi 2009 yılında Orman ve Su İşleri Bakanlığı'na devredilerek çalışmalarına kararlı bir şekilde başlanıldı. Çalışmaların 2016 yılının Haziran ayında bitirilmesi bekleniyor

Kırşehir'deki Aşıkpaşa Tabiat Parkı Belediyeye devredilecek mi?

31 Mart yerel seçimlerinden önce Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından 10 Milyon TL'den fazla harcama yapılan ve belediyeye devredileceği açıklanan Aşıkpaşa Tabiat Parkı, seçimleri CHP kazanınca Kırşehir Belediyesi'ne devredilmedi. 10 milyonluk park ortada kaldı...

Korunması Gerekli Kültür ve Tabiat Varlıkları yönetmeliğinde değişiklik!

Korunması Gerekli Taşınır Kültür ve Tabiat Varlıklarının Yurt Dışına Çıkarılması ve Yurda Sokulması Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31121 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Kırşehir Aşıkpaşa Tabiat Parkı belediyeye verilmedi! 

Kırşehir'de yaklaşık 10 milyon TL'ye mal olan Aşıkpaşa Tabiat Parkı Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından belediyeye devir edilmedi. 

Yaşar Bahçeci: Kırşehir'e iz bırakacak yatırımlar yapıyoruz!

Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, Ana İshale hattı, Aşıkpaşa Tabiat parkı, Neşet Ertaş Kültür ve Sanat Merkezi, Güzler Evcil Hayvan Parkı ve piknik alanı çalışmalarını yerinde inceledi. Bahçeci, ''Şehrimizde kalıcı, iz bırakacak yatırımlar yapıyoruz.'' dedi.

Kırşehir Aşıkpaşa Tabiat Parkı Haziran'da tamam!

Kırşehir Aşıkpaşa Tabiat Parkı Projesi 2009 yılında Orman ve Su İşleri Bakanlığı'na devredilerek çalışmalarına kararlı bir şekilde başlanıldı. Çalışmaların 2016 yılının Haziran ayında bitirilmesi bekleniyor

Samsun'daki tabiat parklarının geleceği masaya yatırıldı!

Şahikaya Kanyonu, Amazon ve Bayraktepe Tabiat Parklarının Samsun Büyükşehir Belediyesi’nce 5 yıl süre için devralınmasının ardından ilk toplantı gerçekleştirilerek parkların geleceği masaya yatırıldı.

Kültür ve tabiat varlıklarını koruma katkı payı 2015!

Kültür ve tabiat varlıklarını koruma katkı bina, arsa ve araziler için, mükellefiyetin başlangıç yılında tespit edilen vergi değeri üzerinden tahsil ediliyor. Peki, kültür ve tabiat varlıklarını koruma katkı payı 2015 ne kadar?

Kültür ve tabiat varlıkları katkı payı iki kez alınır mı?

Kültür ve tabiat varlıklarını korumak için yapılacak projelere katkı payı alınabiliyor. Katkı payı, bina, arsa ve araziler için tespit edilen vergi değeri üzerinden hesaplanıyor. Peki, kültür ve tabiat varlıkları katkı payı iki kez alınır mı?

Kültür ve tabiat varlıkları katkı payı nasıl ödenir?

Belediyelerin ve il özel idarelerinin görev alanlarında kalan taşınmaz kültür varlıklarının korunması ve değerlendirilmesi amacıyla başvuru sahiplerine kültür ve tabiat varlıkları katkı payı veriliyor. Peki, kültür ve tabiat varlıkları katkı payı nasıl öd

Kültür ve tabiat varlıkları katkı payı başvurusu!

Kültür ve tabiat varlıkları katkı payından faydalanmak için gerekli belgeler ile birlikte il özel idarelerine veya yatırım izleme ve koordinasyon başkanlıklarına başvuru yapılabiliyor. Peki, kültür ve tabiat varlıkları katkı payı başvurusu için ne gerekli

Kültür ve tabiat varlıkları katkı payı nasıl kullanılır?

Belediyelerin ve il özel idarelerinin görev alanlarında kalan taşınmaz kültür varlıklarının korunması ve değerlendirilmesi amacıyla katkı payı ödemesi yapılıyor. Peki, kültür ve tabiat varlıkları katkı payı nasıl kullanılır?

Korunması gerekli taşınmaz kültür ve tabiat varlıkları listesi!

Korunması gerekli kültür varlıkları, tarih öncesi ve tarihi devirlere ait bilim, kültür, din ve güzel sanatlarla ilgili bulunan varlıklara deniyor. İşte korunması gerekli taşınmaz kültür ve tabiat varlıkları listesi..

Korunması gerekli taşınmaz kültür ve tabiat varlıkları yönetmeliği!

Korunması gerekli taşınmaz kültür ve tabiat varlıklarının ve sitlerin tespit ve tescili yönetmeliği 13 Mart 2012 tarihinde 28232 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte korunması gerekli taşınmaz kültür ve tabiat varlıkları yönetmeliği..

Kırşehirdeki tabiat parkları Haberi

Kırşehirdeki tabiat parkları

Kırşehir Aşıkpaşa Tabiat Parkı Projesi’nin Haziran ayında tamamlanması hedefleniyor.

2009 yılında Orman ve Su İşleri Bakanlığı’na devredilerek yapımı başlatılan tabiat parkında hummalı çalışma devam ediyor.

1200 dönüm/300 bin metrekarelik alanı kapsayan projede çok detaylı ve yoğun çalışmalar devam ettirilirken, projenin 2016 yılı Haziran ayında tamamlanması planlanıyor. Kırşehir’in sosyal ihtiyacını karşılayacak bir alan daha Kırşehir halkının hizmetine sunulacak.

Kırşehir Merkez Aşıkpaşa Mahallesi’nde bulunan 311 ada 202 parsel nolu ve 1.308.695,00 metrekare alanda 6 Ocak 2010 tarihinde 40-8 sayılı Bakan Oluru ile Aşıkpaşa Tabiat Parkı olarak ilan edilerek Uzun Devreli Gelişim Planı 26 Nisan 2010...