26 / 04 / 2024

Kırşehir Belediyesi tarım arazisine yapılan villaları affetmedi!

Kırşehir Belediyesi tarım arazisine yapılan villaları affetmedi!

Kırşehir’de İmar Barışı yasasından yararlanmak  için tarım arazilerine konut yapan kooperatifler, Kırşehir Belediyesi tarafından ceza yazılıp mühürlendi.



Kırşehir'de İmar Affı yasasından faydalanmak için tarım arazilerine konut yapan kooperatiflere Kırşehir Belediyesi tarafından ceza yazıldı. Sözcü'den İsmail Akduman'ın haberine göre, Ahi Evran Üniversitesi'ne yakın bir noktada yer alan Kırşehir-Savcılı yolu üzerindeki tarım arazilerinin bir kısmında kooperatifler kurularak aralarında öğretim üyeleri, öğretmenler ve memurların da olduğu çok sayıda vatandaşa parsel satışı gerçekleştirildi.

Mağdur edildiklerini iddia eden yapı sahipleri bir önceki dönem yönetimde olan AKP’li belediyeyi suçladı. 31 Aralık 2017 tarihinden sonra yapılan bu yapılar, iddiaya göre AKP döneminde Kırşehir Belediyesi tarafından denetlendi fakat herhangi bir müdahale yapılmadı.

CHP’li Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, 2 kooperatife toplam 310 bin TL ceza yazıldığını dile getirerek, “Tespit edilen 2 kooperatif daha var. Onlarında inşaatları durdurarak ceza yazılacak” diye konuştu. Söz konusu iki kooperatife ait 56 dönümlük arazide yaklaşık olarak 85 kadar villa tipi evin olduğu öğrenildi.

YENİ YÖNETİM AFFETMEDİ

Söz konusu kaçak inşaatlar bir süre sonra adeta bir kasabaya dönüştü. Bölgede alt yapı çalışmaları gerçekleştirilecek elektrik hatları bile çekildi. Fakat Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, kaçak yapılaşmaya izin vermeyerek iki kooperatifin inşaatlarını durdurup 310 bin lira ceza yazdırdı. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü de kaçak yapılara imar affı kapsamında verilen yapı kayıt belgelerini iptal etti.

‘KİMSE KURNAZLIK YAPMASIN’

Kırşehir Belediye Başkanı Ekicioğlu, tarım arazilerine kaçak yapı yapılmasına asla izin vermeyeceklerini söyleyerek, “İlk tespitlerde iki kooperatifin inşaatlarını mühürledik ve para cezası yazdık. Tespit edilen iki kooperatif daha var. Onlarında inşaatları durdurarak ceza yazılacak. Kimse kurnazlık yapmasın” diye konuştu.

‘ESKİ YÖNETİM GÖRMEZDEN GELEREK BİZİ MAĞDUR ETTİ’

Tarım arazisi üzerine evleri olan vatandaşlar da AKP’li eski belediye yönetimini suçladı. Seçimlerden önce kaçak yapıların belediye ekiplerince denetlendiğini dile getiren vatandaşlar, “AKP'li belediye seçim öncesi buraya gelip inşaatlarımızı denetleyerek fotoğraf çektiler. Bize herhangi bir cezai işlem de uygulamadılar. İnşaatı da mühürlemediler. Biz de evlerimizi yaptık ve bitirdik. Binlerce lira harcadık. Zamanında işlem yapılsa ve durdurulsa burada hiç kimse para harcamayacaktı. Mağdur olduk. Mağduriyetimizin giderilmesi için de bölge idare mahkemesine başvuracağız” dedi.


Geri Dön