18 / 04 / 2024

Kırşehir Neşet Ertaş Kültür ve Sanat Merkezi Eylül'de açılacak!

Kırşehir Neşet Ertaş Kültür ve Sanat Merkezi Eylül'de açılacak!

Neşet Ertaş'ın adının yaşatılacağı Kültür ve Sanat Merkezi, büyük ustanın dördüncü ölüm yıl dönümünde hizmete açılacak. Yaklaşık 2 yıl önce yapımına başlanan Kültür ve Sanat Merkezi'nin inşaatı hızla devam ediyor.



Neşet Ertaş'ın adının yaşatılacağı Kültür ve Sanat Merkezi, büyük ustanın dördüncü ölüm yıl dönümünde hizmete açılacak. Kırşehir Belediyesi tarafından yaklaşık 2 yıl önce yapımına başlanan Neşet Ertaş Kültür ve Sanat Merkezi'nin inşaatı hızla devam ediyor. Kültür ve sanat etkinlikleri için çok fonksiyonlu olarak planlanan merkez, Ertaş'ın vefat ettiği eylül ayında tamamlanarak hizmete girecek. 


Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Neşet Ertaş Kültür ve Sanat Merkezi'nin Kırşehir'de sürdürdükleri önemli projelerden biri olduğunu belirterek, eylül ayında açılışını planladıklarını anlattı. Bahçeci, " Neşet Ertaş Kültür ve Sanat Merkezi'nin açılışını eylül ayında ustamızın ölüm yıl dönümünde yapmayı hedefliyoruz. İnşallah o zamana kadar hızla bitireceğiz. Ustanın ismine yakışır bir merkez olacak. Her türlü kültürel ve sanatsal faaliyetlerin yürütüldüğü son derece önemli bir merkez ve prestij bir bina olacak. İçinde bin kişilik bir salon var. 3-4 salon olacak. Müze, sanat atölyeleri yer alıyor. Yine kültür ve sanatla ilgilenen sivil toplum kuruluşları için ofisler yaptık. Son derece nitelikli ve işlevsel bir bina olacak" diye konuştu. 


Terme Caddesi'nde yapımı süren Neşet Ertaş Kültür ve Sanat Merkezi'nde yeni bozlak ustalarının, kültür ve sanat insanlarının yetişmesini arzu ettiklerini vurgulayan Bahçeci, her alandaki aktivitelerin burada da gerçekleştirileceğini kaydetti. Bozkırın tezenesi Neşet Ertaş, 25 Eylül 2012'de vefat etmişti. Kırşehir'de düzenlenen cenaze törenine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yanı sıra çok sayıda siyasetçi, sanatçı ve Türkiye'nin her yerinden binlerce vatandaş da katılmıştı.


" Neşet Ertaş" müzesi Bozlak ustasının adının verildiği kültür merkezi, yaklaşık 18 bin metrekarelik inşaat alanı üzerinde planlandı. Merkezde, bin kişilik salon, sergi salonları, arkeoloji müzesi, dernek ve kurs odaları yer alacak. Burada, Neşet Ertaş adına bir de müze oluşturulacak.


AA


Geri Dön