26 / 04 / 2024

Kırşehir'de kavurucu sıcaklar nedeniyle inşaatlar durdu!

 Kırşehir'de kavurucu sıcaklar nedeniyle inşaatlar durdu!

Bu sene kavurucu sıcaklıklara denk gelen Ramazan ayı sebebiyle oruç tutan vatandaşlar çalışmakta güçlük çekiyor. Kırşehir'deki inşaat halindeki binaların büyük çoğunluğunda Ramazan ayı nedeniyle çalışmalar durdu



Birçok vatandaş, gündüz sıcaklıklarda çalışamadığı için gece sahura kadar çalışmayı tercih ediyor. Kimileri de Ramazan ayını tatil ediyor. 


Yaz aylan en yoğun ve çalışılabilir dönem olan inşaat sektöründe de Ramazan nedeniyle frene basıldı, Kırşehir'deki inşaat halindeki binaların büyük çoğunluğunda Ramazan nedeniyle çalışmalar durdu. Sıcaklıklann 40 dereceye dayandığı Kırşehir'de, Ramazan ayında inşaat işçilerinin çalışmakta güçlük çektiği sebebiyle inşaatların durduğu öğrenildi. 


İnşaatların durması karşısında, Ramazan nedeniyle bina satışlarının da yüzde 5C oranında düştüğü bilgisine ulaşıldı. Ramazan ayında duran sektörün, bayram sonu hızlı bir başlangıç yapması bekleniyor. 


Müteahhitler ise, işçiler için Ramazan ayında çalışmanın güç olduğunu belirtiyor. 


Konuya duyarlılık gösteren inşaat firmaları, Ramazan ayında işçilerin orucuna saygı duyarak inşaatları durdurma kararı İnşaatlar aldıklarını ifade ettiler. 


Ramazan ayında inşaat sektörünün durumu hakkında bilgiler veren inşaat sahipleri, "İşçilerin oruç tutması sebebiyle inşaatlar durma noktasına geldi. 


Mübarek Ramazan ayında çalışmaya biraz ara verdik. Çünkü çalışan arkadaşlarımız oruç tutuyor. İnşaat, oruçlu iken çalışılması güç bir sektör. 


Ramazan Bayramı'ndan sonra hem çalışmalarımız hızlanır, hem de satışlarımızda hareketlilik olur diye umut ediyoruz" ifadelerini kullandılar. 


Yeni Aşıkpaşa 


Geri Dön