26 / 04 / 2024

Kıyı Koruma Yapıları ve Döngelli Deresi Mahmuzları Projesi mecliste!

Kıyı Koruma Yapıları ve Döngelli Deresi Mahmuzları Projesi mecliste!

Kıyı Koruma Yapıları ve Döngelli Deresi Mahmuzları Projesi meclis gündemine taşındı. CHP'li Sındır, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...



CHP  İzmir  Milletvekili Kamil Okyay Sındır, Kıyı Koruma Yapıları ve Döngelli Deresi Mahmuzları Projesine ilişkin soru önergesi verdi. Sındır, sorusunun Ulaştırma Ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

CHP'li Sındır, ''Aşağıda yazılı olarak yer alan “Kıyı Koruma Yapıları ve Döngelli Deresi Mahmuzları Projesi” ile ilgili sorularımın Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu tarafından, Anayasa'nın 98. ve TBMM İçtüzüğünün 99. maddeleri gereğince yazılı olarak yanıtlanmasını saygıyla dilerim'' diye konuştu. 

Sındır, açıklamalarına şu şekilde devam etti: ''Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından Düzce ilinde 2018 yılında 2018E02-39156 No'lu 9 adet Altyapı çalışması projesi öngörülmüştür. Projeye 2018 yılında başlanmış ve 3 yıl geçmiş olmasına karşın, bu yıl Cumhurbaşkanlığı 2021 yatırım programına ancak alındığı ve ayrılan ödeneğinde 3.200.000 olduğu görülmektedir. Cumhurbaşkanlığı 2021 Yatırım Programına göre Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nca 2018 2024 yılları arasında tamamlanması planlanan “Kıyı Koruma Yapıları ve Döngelli Deresi Mahmuzları Projesi” yatırımları ile ilgili aşağıdaki sorularımın yanıtlanmasını saygıyla dilerim.''

Kıyı Koruma Yapıları ve Döngelli Deresi Mahmuzları Projesi mecliste!

CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır'ın soruları:
1- Proje karakteristiği ile 9 adet altyapı çalışması yapılacağı ifade edilmektedir. Bu altyapı çalışmalarının içeriği ve yeri neresidir?

2- Projenin etüt çalışmaları yapılmış mıdır? Etüt çalışmaları hangi kurum ve/veya kişilerce yapılmıştır? Bu etüt çalışmaları için harcanan tutar nedir?

3- Proje 2021 yatırım programına girmiş ve 3.200.000 TL ödenek ayrılmıştır. Ayrılan ödenekle yapılacak iş kalemleri nelerdir?

4- Kıyı Koruma Yapıları ve Döngelli Deresi Mahmuzları Projesi kapsamında herhangi bir ihale yapılmış mıdır? Yapıldı ise, ne zaman ve hangi usulle yapılmıştır ve ihaleye teklif veren/davet edilen kişi/kurum sayısı nedir? İhale bedeli nedir? İhale sözleşmesi gereği işin yapılma süresi ve süreçleri nelerdir?

5- Proje 2018-2024 yıllarını kapsamasına karşın 3 yıl gecikmeli başlamıştır/başlayacaktır. Proje belirtilen zaman diliminde tamamlanacak mıdır?

6- Düzce'li vatandaşlarımız Döngelli deresinin kirliliğinden yakınmakta ve seslerini duyurmaya çalışmaktadırlar. Yapılacak altyapı çalışması kirliliğin önüne geçecek midir? Derenin ıslahına ilişkin bir çalışma var mıdır? 

7- Döngelli deresine yapılacak olan mahmuzlarının teknik özellikleri nedir? Mahmuzların dere yatağını ne yönde değişime uğratacağı, olumlu veya olumsuz katkılarının neler olacağı hesaplanmış mıdır?

8- Proje kapsamında yapılacak olan inşaat/kazı çalışmaları nedeniyle bölgede bundan olumsuz etkilenecek yerleşim yeri, bitki ve hayvan çeşitliliği var mıdır? Varsa bunlar için alınan önlemler nelerdir? 

Nuran AYDIN/Emlakkulisi.com


Geri Dön