18 / 04 / 2024

Kız Deresi Serik’in prestij caddesi olacak!

Kız Deresi Serik’in prestij caddesi olacak!

Serik’e bisiklet yolları, cep otoparkları, geniş kaldırımları ile yeni bir prestij cadde kazandıracak ve trafik sorununa köklü bir çözüm getirecek Kız Deresi Projesi tüm hızı ile devam ediyor.




Antalya Büyükşehir Belediyesi, Serik Kız Deresi Projesi’ni bir an önce hayata geçirebilmek için hummalı bir çalışma yürütüyor. Üzeri tamamen kapatılan Kız Deresi, Serik’in yeni giriş caddesi olacak. Proje, Serik trafiğine de köklü çözüm getirecek. Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Nisan ayında temeli atılan projeyi yerinde inceledi. Sona gelinen projeyle ilgili yetkililerden bilgi alan Türel, çalışmaların hızlandırılması talimatını verdi.

DERENİN ÜZERİ TAMAMEN KAPATILDI

Fen İşleri Daire Başkanlığı ve ASAT ekiplerinin birlikte yürüttüğü proje kapsamında, Kız Deresi’nde 1100 metre yağmur suyu kutu menfezi yapılarak üzeri tamamen kapatıldı. Dere üzerine hasır çelikli beton döküldü. Toprakla dolgu yapılan dere üzerinde 10 gün içinde sıcak asfalt çalışmasına geçilecek ve cadde düzenlemesi yapılacak.

BİSİKLET YOLLARI GENİŞ KALDIRIMLAR

8 metre genişliğinde, 2 kilometre uzunluğunda olacak cadde boyunca 2 metre genişliğinde bisiklet yolu, cep oto parkları ve engellilere göre düzenlenmiş 3 metre genişliğinde kaldırım yapılacak. Peyzaj çalışmalarıyla da modern bir görünüm kazandırılacak cadde, Serik’e yakışır bir hale gelecek.

SERİK TRAFİĞİ RAHATLAYACAK

Yaklaşık 8 milyon TL maliyetle gerçekleştirilen Serik Kız Deresi Projesi tamamlandığında ilçe trafiğine rahat nefes aldıracak yeni bir cadde ortaya çıkacak. Kız Deresi, Serik’in yeni giriş caddesi olacak. Buradan giriş yapan araçlar Hükümet Caddesi’nden dönecek, trafik yükü önemli şekilde hafifleyecek. 



Antalya Büyükşehir Belediyesi


Geri Dön