19 / 04 / 2024

Antalya Serik Kız Deresi’nde ikinci etap başladı!

Antalya Serik Kız Deresi’nde ikinci etap başladı!

Büyükşehir Belediyesi’nin yağmur suyu sorununu çözmek ve Serik’e yeni bir prestij cadde kazandırmak amacıyla başlattığı ‘Kız Deresi Projesi’nin ikinci etap çalışmaları başladı. Proje kapsamında yağmur suyu drenaj hattı çalışmaları devam ediyor.




Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin yağmur suyu sorununu çözmek ve Serik’e yeni bir prestij cadde kazandırmak amacıyla başlattığı ‘Kız Deresi Projesi’nin ikinci etap çalışmaları başladı. Proje kapsamında yağmur suyu drenaj hattı çalışmaları devam ediyor.


Büyükşehir Belediyesi, yaklaşık 8 milyon liraya mal olan ilk etap çalışmalarında Serik Kız Deresi’nde 1100 metre yağmur suyu kutu menfezi yaparak üzerini kapatmıştı. Toprakla dolgu yapılan dere üzeri asfaltlanarak, bisiklet yolları, cep oto parkları, geniş kaldırımları ve aydınlatması ile Serik’e yeni bir cadde kazandırılmıştı.

YATIRIM BEDELİ 4.5 MİLYON LİRA

Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı ve ASAT Genel Müdürlüğü Serik Kız Deresi Projesi’nin ikinci etap çalışmalarını başlattı. 4 milyon 408 lira yatırım bedelli proje kapsamında dereye 1100 metre daha kutu menfez şeklinde yağmur suyu drenaj hattı inşa ediliyor. Proje tamamlandığında bölgedeki yağmur suyu sorun olmaktan çıkarken, dere üzeri kapatılıp ilk etapta olduğu gibi cadde olacak. Çalışmalar 2017 Mayıs ayında tamamlanacak.


Antalya Büyükşehir Belediyesi




Geri Dön